Kungälvs-Posten sänder IFK:s matcher i allsvenskan

På lördag startar bandysäsongen. Kungälvs-Posten sänder IFK Kungälvs premiär borta mot Åby/Tjureda – och lagets samtliga matcher i allsvenskan.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Förra säsongen kunde Kungälvs-Postens prenumeranter följa IFK Kungälvs matcher via kungalvsposten.se. Nu är det klart att det blir en fortsättning även över den kommande säsongen 2022/23.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda våra prenumeranter att se alla IFK Kungälvs matcher live. Nu hoppas vi på en säsong som inte hackas upp av covid – vilket har varit fallet de två senaste åren. Naturligtvis hoppas vi också på sportsliga framgångar för IFK Kungälv och fina bandyupplevelser för publiken, säger Kungälvs-Postens chefredaktör Karin Henriksson.

Det gick sisådär för IFK Kungälv förra säsongen. IFK fick en fin start, men efter jul hackade lagmaskinen betänkligt. Skador och sjukdomar var en orsak till att formen sviktade, en annan var stora problem med isen på Skarpe nord. Bägge bakslagen störde rytmen för laget. Det gjorde även det lynniga västsvenska vintervädret, som alltid gör det svårt att få till riktig kontinuitet i träningen när den är förlagd till Skarpe nord.

Väntar på bandyhallen

– Bandyn har verkligen kämpat i motvind i många år i väntan på en arena. Vi på Kungälvs-Posten vill gärna dra vårt strå till stacken när det gäller att hålla liv i intresset för sporten och för Kungälv som bandystad. Och vi ser också fram emot den dag då IFK Kungälv kan få de förutsättningar att träna och tävla som ett elitlag behöver, säger Karin Henriksson.

I väntan på att en bandyhall står klar vid Yttern, så tacklar IFK Kungälv sina förutsättningar för bandyspel med att flytta en stor del av verksamheten till Ale arena. A-laget kör de flesta träningarna i inomhushallen på andra sidan älven, som även kan bli aktuell som hemmaarena i ett antal matcher. Hemmapremiären mot Boltic 12 november var inbokad på Skarpe nord, av säkerhetsskäl.

– Boltic är en högriskmatch som kräver poliser och vi vågar inte ha den matchen i Ale arena, säger Ola Dagliden, ordförande i IFK Kungälv.

Nu har Kungälv i samråd med Boltic valt att skifta hemma- och bortamatch. Den matchen spelas i stället i Karlstad.

– Vi möter Boltic hemma i februari i stället. Hemmapremiären blir mot Kalix 26 november och den kommer att spelas på Skarpe nord, säger Ola Dagliden.

ANNONS