Kungälv vände underläge och vann

Kungälv låg under i halvtid i bortamatchen i Allsvenskan herr i bandy mot tabelljumbon Västanfors. Men laget vände underläget, och vann, med 3–2 (0–1) i söndagens match. Stor matchhjälte blev Lukas Persson, med sitt 3–2-mål efter 94 minuters spel.

IFK Kungälvs Viktor Uhlin var nöjd med segern, men knappast med prestationen mot Västanfors, som hittills bara lyckats få till en poäng.

– Det var inte vackert och vi löser stundtals inte att slå bollen från punkt A till B, men lik förbannat är det två poäng när domaren sätter pipan i munnen, säger han.

Segern var Kungälvs fjärde på de senaste fem matcherna.

Västanfors fick en bra start på matchen. Andreas Jonsson slog till, redan i 21:a minuten. Direkt efter pausen slog Hugo Andersson till och kvitterade för Kungälv.

I 70:e minuten gav Wilhelm Frimodig Västanfors ledningen igen. Och det såg länge ut att gå mot seger för Västanfors. Kvitteringen kom i 86:e minuten, när Hugo Andersson på nytt gjorde mål för Kungälv.

Det matchavgörande målet för Kungälv kom direkt därefter när Lukas Persson i 94:e minuten gjorde 2–3. Persson fullbordade därmed Kungälvs vändning. Det här betyder att Kungälv ligger på fjärde plats i tabellen

IFK Kungälv kan njuta av segern i någon dag, sedan startar uppladdningen inför Nässjö hemma på onsdag 21 december.