Kungälv segrare hemma mot Alingsås

Kungälv besegrade Alingsås på hemmaplan i söndagens möte i division 1 västra Götaland herr i innebandy.

ANNONS
|
IBK Kungälv vann mot IBK Alingsås
IBK Kungälv vann mot IBK Alingsås

7–4 (2–0, 1–2, 4–2) slutade matchen.

– Vi gör det vi ska med marginalen på vår sida. Under perioder tappar vi taget om matchen men är snabba på att ta tillbaka den. Alingsås är vassast i kontringarna och de kontringar de fick stängde vi till. En bra genomförd match av samtliga i laget Det känns som vi kontrollerar matchen fram tills de gör 1-3 då orutinen på många förståeligt börjar lysa igenom. Vid 3-3 är det ställningskrig men när vi får det viktiga nästa målet känns det faktiskt som vi tagit åt oss och spelar av matchen stabilt med några sköna mål. Ett av dem efter att vi sportsligt givit dem bollen vid en tekning, kommenterade Kungälvs lagkapten Erik Andreasson.

ANNONS

Kungälv var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2–0.

I andra perioden var det i stället Alingsås som hade greppet. Laget vann perioden med 1–2 och ställningen efter två perioder var 3–2.

Kungälv vann också tredje perioden 4–2 och ställningen efter tre perioder var 7–4.

Kevin Keijsner gjorde tre mål för Alingsås och spelade fram till ett mål och Alexander Jonsson stod för tre poäng, varav ett mål. Sebastian Dahlbom gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål för Kungälv.

Kungälv har tre segrar och två förluster och 39–34 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Alingsås har två vinster och tre förluster och 27–31 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Kungälv på tredje plats i tabellen, medan Alingsås är på femte plats.

Söndag 18 februari 14.00 spelar Kungälv borta mot Träslövsläge.

ANNONS