Kungälv hockey tar sig an Borås istället för coviddrabbade Alvesta i hemmapremiären – om inget händer tills nedsläpp, onsdag klockan 19.00 i Oasen.
Kungälv hockey tar sig an Borås istället för coviddrabbade Alvesta i hemmapremiären – om inget händer tills nedsläpp, onsdag klockan 19.00 i Oasen. Bild: Jonas Myrholm

Kungälv hockey byter premiärmotstånd i Alltvåan

Kungälv hockeys hemmapremiär mot Alvesta ställs in. Men det ser ändå ut att bli match – mot Borås i Oasen på onsdag kväll.

ANNONS

Under de två första omgångarna av Alltvåan region syd var det endast en match som spelades. Alltvåans föreningar har efter ett möte kommit från till att försöka få till matcher mellan lag som är friska, om det är praktiskt möjligt.

– Föreningarna tror att alla lag kommer att drabbas på något sätt. Vi hade kunnat spela i fredags, men då var det konståknings-SM, och i söndags, men då var Sävsjö sjuka. Därför ska lagen försöka pussla ihop matcher och vi möter Borås hemma på onsdag, säger Kungälvs hockeys senioransvarige Hans Sjöström.

Ishockeyförbundet i region syd har gett sitt godkännande till att köra matchen mellan KIK och Borås, såvida inget händer fram tills dess. Det har hänt bussar fått vända i sista stund för att det upptäckt smitta i trupperna.

– Det är dagsnoteringar. VI har tre fall av covid i truppen och en i karantän. Men de blev smittade i samband med nyår och har inte varit med laget sedan innan nyår.

Kungälv har två målvakter, sex backar och 13 forwards disponibla och ställs mot ett satsande ”Real Borås”, med flera ryska spelare i laget. Det finns erfarenhet från både KHL och SHL i motståndartruppen.

– Det ska bli väldigt kul, hoppas Hans Sjöström.

ANNONS