Kungälv besegrade Mölndals IBF med 14–11

Kungälv vände och vann hemma mot Mölndals IBF i division 1 västra Götaland herr i innebandy.

ANNONS
|
IBK Kungälv vann mot Mölndals IBF
IBK Kungälv vann mot Mölndals IBF

Matchen på söndagen slutade 14–11 (1–2, 6–4, 7–5).

Kungälvs tränare Thomas Hammar Andersson kommenterade matchen:

– Ja vad säger man som tränare om en match med 25 mål. Vi tar med oss att vi flera gånger hämtar upp underläge och till slut känns det ändå som vi är det bättre laget och vinner rättvist. Kul att så många får vara med och bidra framåt och att Hannes börjat hitta spelglädjen igen, vilket han visade med sina 6 poäng.

Mölndals IBF startade matchen starkast. Laget gick upp till en 0–2-ledning genom mål av Albin Wikström-Linders innan Kungälv svarade och gjorde 2–1 genom Erik Andreasson. I andra perioden var det i stället Kungälv som hade övertaget. Laget vann perioden med 6–4 och ställningen efter två perioder var 7–6.

ANNONS

Även i tredje perioden var det Kungälv som var starkast. Laget vann perioden med 7–5 och matchen med 14–11.

Kungälvs Hannes Andersson stod för fyra mål och två assists, Erik Andreasson gjorde två mål och spelade dessutom fram till tre mål, Emil Boqvist gjorde två mål och ett målgivande pass, Simon Appelkvist gjorde två mål och ett målgivande pass, Oliver Kristiansson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Sebastian Brunzell gjorde två mål och ett målgivande pass. Markus Janson gjorde två mål och två assist, Nils Ronnebro gjorde ett mål och spelade fram till två mål, Albin Wikström-Linders gjorde tre mål för och Emil Ås gjorde ett mål och två assist för Mölndals IBF.

Kungälv har tre segrar och två förluster och 36–41 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mölndals IBF har fem förluster och 26–37 i målskillnad.

Kungälvs nya tabellposition är tredje plats, medan Mölndals IBF är på tolfte och sista plats.

Lördag 27 januari 15.00 spelar Kungälv borta mot Floda.

ANNONS