Kungälv vann med 3–2 hemma mot Hanhals Kings

Det blev en uddamålsseger för Kungälv i matchen mot Hanhals Kings i HockeyTvåan södra A herr på torsdagen. Laget vann med 3–2 (0–0, 3–0, 0–2) hemma i Oasen.

|
Kungälvs IK vann mot Hanhals Kings

– Det som avgör matchen idag är vår vinnarmentalitet. Det är ingen välspelad match och vi spelar alldeles för långsamt och krångligt med puck, men vi hittar ett sätt att ta tre poäng och det är det vi tar med oss från den är matchen, kommenterade Kungälvs assisterande tränare Michael Ekberg.

Första perioden blev mållös. Det var först 1.11 in i andra perioden som Kungälv tog ledningen genom Oskar Thor assisterad av Ilja Zuckovs och Isak Brandt.

Efter 1.28 i andra perioden nätade Gustav Martinson, på pass av Oskar Thor och gjorde 2–0.

Filip Hjorting gjorde dessutom 3–0 efter 12.09 framspelad av Eric Österman och Andreas Torkelsson.

Hanhals Kings reducerade förvisso genom två mål av Kasper Bäckström, men närmare än 3–2 kom inte Hanhals Kings.

Kungälv har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Hanhals Kings har två vinster och tre förluster. Det här var Kungälvs andra uddamålsseger den här säsongen.

I tabellen innebär det här att Kungälv nu ligger på andra plats. Hanhals Kings är på sjunde plats.

Nästa motstånd för Kungälv är Töreboda. Lagen möts söndag 6 november 16.00 i Töreshov.