Kungälv vände underläge och vann

Kungälv låg under i halvtid i bortamatchen i Allsvenskan herr i bandy mot Västanfors. Men laget vände underläget, och vann, med 3–2 (0–1) i söndagens match. Stor matchhjälte blev Lukas Persson, med sitt 3–2-mål efter 94 minuters spel.

|
Västanfors IF förlorade mot IFK Kungälv

Kungälvs spelare Viktor Uhlin kommenterade matchen:

– Det var inte vackert och vi löser stundtals inte att slå bollen från punkt A till B, men lik förbannat är det två poäng när domaren sätter pipan i munnen.

Segern var Kungälvs fjärde på de senaste fem matcherna.

Västanfors fick en bra start på matchen. Andreas Jonsson slog till, redan i 21:a minuten. Direkt efter pausen slog Hugo Andersson till och kvitterade för Kungälv.

I 70:e minuten gjorde Wilhelm Frimodig mål, och gav Västanfors ledningen. Fler mål än så blev det inte för Västanfors.

Det såg länge ut att gå mot seger för Västanfors. Kvitteringen kom i 86:e minuten, när Hugo Andersson på nytt gjorde mål för Kungälv.

Det matchavgörande målet för Kungälv kom direkt därefter när Lukas Persson i 94:e minuten gjorde 2–3. Persson fullbordade därmed Kungälvs vändning.

Västanfors har en oavgjord fyra förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Kungälvs andra uddamålsseger.

Det här betyder att Kungälv ligger på fjärde plats i tabellen, och Västanfors är på 16:e och sista plats.

Onsdag 21 december 19.00 spelar Kungälv hemma mot Nässjö.