Kungälv vände underläge och vann

Kungälv låg under inför sista perioden i hemmamatchen i HockeyTvåan södra A herr mot Bäcken. Men laget vände underläget, och vann, med 3–2 (0–1, 1–1, 2–0) i lördagens match i Oasen.

|
Kungälvs IK vann mot Bäcken HC

– Det var en fartfylld och intensiv match. Starkt av laget att vända 0-2-underläge, det visar på karaktär och vinnarskalle. Nu får vi bygga vidare på detta, kommenterade Kungälvs lagkapten Douglas Edhage.

Segermålet för Kungälv stod Douglas Edhage för 16.39 in i tredje perioden.

Segern var Kungälvs fjärde på de senaste fem matcherna.

Bäcken tog ledningen efter 17.02, genom Linus Jerksten framspelad av Alexander Esbjörs och Oliver Celec. Bäcken gjorde 0–2 genom Rasmus Hultfelt efter 15.30 i andra perioden och kom allt närmare segern.

Kungälv reducerade dock till 1–2 genom Teodor Edhage med 02.06 kvar att spela. 13.11 in i tredje perioden nätade Kungälvs Teodor Edhage åter igen framspelad av Andreas Torkelsson och Oskar Thor och kvitterade för Kungälv.

Efter 16.39 slog Douglas Edhage till på pass av Albin Berntsson och Oskar Thor och avgjorde matchen. Därmed hade Kungälv vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 3–2.

Kungälv har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Bäcken har tre vinster och två förluster.

För Kungälv gör resultatet att laget nu ligger på andra plats i tabellen, medan Bäcken är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Kungälv är Hanhals Kings. Lagen möts onsdag 26 oktober 19.00 i Kungsbacka Ishall.