Kungälv utklassade Surte på bortaplan

Kungälv fick rejäl utdelning när laget vann på bortaplan mot Surte i Allsvenskan herr i bandy med 7–2 (4–2).

|
Surte BK förlorade mot IFK Kungälv

– Vi är numret större hela matchen, vinsten är välförtjänt, kommenterade Kungälvs assisterande tränare Anders Liw.

Kungälv startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara fyra minuter slog Lukas Persson till.

Kungälv ökade ledningen till 0–2 tidigt i matchen, genom Patrik Sunnanängs, i åttonde minuten.

Surte reducerade till 1–2 bara fem minuter senare genom Philip Larsson.

Fem minuter senare var det Viktor Uhlin som såg till att Kungälv ökade ledningen till 1–3.

Kungälv ökade ledningen till 1–4 i 35:e minuten, genom Edvin Isaksson.

I 36:e minuten gjorde Markus Eriksson mål, och reducerade åt Surte.

I andra halvleken gick ett överlägset Kungälv från 2–4 till hela 2–7 och tog en mycket enkel seger.

Surte har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Kungälv har tre vinster och två förluster.

För tabellens utseende betyder det här att Surte ligger på 14:e plats medan Kungälv har femteplatsen.

Fredag 30 december 19.00 spelar Kungälv borta mot Nässjö.