Kungälv tappade ledning till oavgjort mot Åby/Tjureda

Kungälv hade ledningen i halvtid mot Åby/Tjureda i lagens möte i Allsvenskan herr i bandy. Men efter paus hämtade Åby/Tjureda ikapp underläget och säkrade en poäng, 5–5 (5–4).

|
IFK Kungälv spelade lika mot Åby/ Tjureda IF

Kungälv började bäst och gjorde 1–0 redan i matchupptakten. Efter bara fyra minuter slog Lukas Persson till.

Åby/Tjureda kvitterade till 1–1 tidigt i matchen, genom Linus Sandqvist, i 14:e minuten.

Kungälv tog ledningen tidigt i matchen, på nytt genom Lukas Persson, i 15:e minuten.

Bara två minuter senare var det Robin Karlsson som såg till att Kungälv ökade ledningen till 3–1.

Kungälv ökade ledningen på nytt, till 4–1, sex minuter senare genom Erik Olsson.

Fyra minuter senare var det Robin Karlsson som såg till att Kungälv gjorde också 5–1.

I 39:e minuten slog Filip Lyden till, och reducerade åt Åby/Tjureda.

I 42:a minuten reducerade Åby/Tjuredas Filip Johansson på nytt.

Åby/Tjureda reducerade igen i 46:e minuten genom Jonathan Svensson.

Direkt efter pausen nätade Viktor Johansson och kvitterade för Åby/Tjureda. 5–5-målet blev matchens sista.

Kungälv har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Åby/Tjureda har tre vinster, en oavgjord och en förlust. Det här var Kungälvs andra oavgjorda match den här säsongen.

Det här betyder att Kungälv ligger kvar på femte plats i tabellen, och Åby/Tjureda på andra plats.

Lördag 28 januari 14.00 spelar Kungälv hemma mot Borlänge Bandy.