KS Bandy tog kommandot från start mot Sunvära

KS Bandy hade greppet från start i matchen i Elitserien dam i bandy mot Sunvära på lördagen. Lagets halvtidsledning utökades i andra halvlek till seger 6–2 (2–0) borta på Sjöaremossen.

|
Sunvära SK dam förlorade mot KS Bandy

KS Bandy startade matchen bäst och tog ledningen. Wilda Ejderfalk gjorde målet framspelad av Emmie Forsberg, redan i 13:e minuten.

KS Bandy gjorde också 0–2 strax före halvtidsvilan, genom Greta Risberg.

I 64:e minuten av matchen kunde Anna Sandersson göra 1–2 för Sunvära.

KS Bandy utökade ledningen igen genom Hanna Björkestam efter 29 minuters spel i andra halvleken och kom allt närmare segern.

Sunvära reducerade dock på nytt till 2–3 genom Anna Sandersson i 83:e minuten av matchen.

KS Bandy stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 2–3 till 2–6 på bara fem minuter. KS Bandy tog därmed en klar seger.

KS Bandys Wilda Ejderfalk stod för två mål och ett målgivande pass.

Sunvära har fem förluster och 4–60 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan KS Bandy har två vinster och tre förluster och 10–39 i målskillnad.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Sunvära slutar på nionde plats, och KS Bandy på åttonde plats. KS Bandy är klart för slutspel.