Kode vann med 3–2 hemma mot Neutrala

Det blev en uddamålsseger för Kode i matchen mot Neutrala i division 5 Göteborg A herr i fotboll på lördagen. Laget vann med 3–2 (1–1) hemma på Kode IP. Patrik Franksson stod för Kodes avgörande mål efter 90 minuter.

|
Kode vann mot Neutrala

– Härligt med tre nya poäng in på kontot efter den oavgjorda matchen förra helgen. Vi står för en bra insats i första halvlek, men får bara med oss 1-1 in i paus. I andra halvlek går vi ner lite i kvalitet men lyckas bättre med slutprodukten och går därför segrande ur drabbningen efter att Patrik fullbordat sitt hattrick i matchens sista sekvens, kommenterade Kodes tränare Jimmy Karlsson.

Segern var Kodes sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Neutrala tog en tidig ledning. Abdikaafi Mahamud Diiriye gjorde målet, redan i 25:e minuten.

Kode kvitterade till 1–1 efter en dryg halvtimmes spel, genom Patrik Franksson. Med en halvtimme kvar att spela nätade Patrik Franksson ännu en gång och gav Kode ledningen.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Faysal Ahmed Adosh träff och kvitterade för Neutrala.

Det matchavgörande målet kom i 90:e minuten, när Patrik Franksson gjorde 3–2 för Kode som med målet fullbordade sitt hattrick. 3–2-målet blev matchens sista.

Kodes Patrik Franksson gjorde tre mål.

Med två omgångar kvar är Kode på tredje plats i tabellen, och Neutrala är på sjätte plats.

I nästa omgång har Kode Lunden ÖBK borta på Överåsvallen, fredag 1 oktober 19.15.