Kode tog poäng mot Finlandia/Pallo. Det hör inte till vanligheterna.
Kode tog poäng mot Finlandia/Pallo. Det hör inte till vanligheterna. Bild: Jessica Lundin

Kode ledde i halvtid – men tappade i andra mot Finlandia/Pallo

I halvtid ledde Kode matchen på bortaplan i division 3 Göteborg B dam i fotboll mot Finlandia/Pallo med 2–1. Men i andra halvlek jobbade sig Finlandia/Pallo in i matchen, och kvitterade. Matchens slutresultat blev 3–3.

|

Gästande Kode började bäst och gjorde 0–1 redan i matchupptakten. Efter bara fyra minuter slog Bella Wilén till.

Finlandia/Pallo kvitterade till 1–1 tidigt i matchen, genom Jessica Goldkuhl, i elfte minuten.

Kode tog ledningen på nytt i 33:e minuten, genom Filippa Wilén. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Sanne Blomgren träff och kvitterade för Finlandia/Pallo.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Sara Gianello och gav Finlandia/Pallo ledningen.

Mathilda Niklasson kvitterade för Kode i 79:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 3–3.

– Efter sex år av förluster så tog Kode äntligen poäng mor Finlanda/Pallo. Vi har haft sex raka förluster, med en målskillnad på 8-20 Finlanda har massor av rutin med en medelålder på 31 år i laget, jämfört med Kode som har en medelålder på 17 år, konstaterar tränaren Fredrik Carlund.

I tabellen innebär det här att Kode nu ligger på sjunde plats. Finlandia/Pallo är på nionde plats.

Söndag 3 oktober 18.30 spelar Kode hemma mot Ytterby B.