Kungälvs Mikael Ekendahl, en av målskyttarna i 10-1-aegern mot Trollhättan. Arkivfoto: Linus Olsson
Kungälvs Mikael Ekendahl, en av målskyttarna i 10-1-aegern mot Trollhättan. Arkivfoto: Linus Olsson Bild: Linus Olsson

KIK närmar sig målet – en seger till och alltvåan bränns

Kungälv hockey hade inga problem med jumbon Trollhättan. Nu kan KIK ta sig till alltvåan av egen kraft.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det tog en dryg minut för Kungälvs skyttekung Rasmus Hultfelt att hitta rätt bakom Philip Lönn i gästernas kasse. Sedan fortsatte det så i tre perioder innan KIK var klara med sitt dagsverke. Det slutade 10–1 och säsongens första riktiga överkörning.

Men även mot bottenlag som har svårt att få ihop ett fullt lag gäller att vara ödmjuk och göra jobbet.

– Vi visste vilket jobb som krävdes för att ta tre poäng och få med oss en bra målskillnad: en riktig inställning. Och killarna ska ha en stor eloge för det även om det kan bli bättre. De gör det bra efter förutsättningarna. Vi var numret större på alla positioner. För att vara det krävs rätt inställning och att vi tävlar lika hårt, annars kan det lätt gå åt fel håll, säger KIK-coachen Filip Lundgren.

Kungälvstruppen har problem med sjukdomar och några skador. Några av spelarna hade inte tränat under veckan, utan kom tillfrisknade direkt till nedsläpp. Filip Lundgren hoppas att fler kommer tillbaka inom kort. Det kommer krävas topprestationer i de tre sista matcherna mot Grästorp, Vänersborg och Mölndal. På söndag åker KIK till Grästorp för match mot serieledaren.

Kungälv har distanserat sig med sex poäng och 21 plusmål ner till fyran Bäcken, men även Mölndal, åtta poäng efter, kan gå om allt går snett för Kungälv. Men en seger till och det ser onekligen ljust ut för att nå alltvåan.

– Det är tre tuffa matcher kvar och det är sådana matcher vi vill ha efter jul, då vi vill till alltvåan. Då är det sådana matcher i varje omgång. Nu är det upp till bevis. Vi börjar på söndag och tar det därifrån, säger Filip Lundgren.

Ishockey

Hockeytvåan syd A herr

Kungälvs IK – Trollhättans HC 10–1 (4–0, 3–1, 3–0)

Mål: Oliver Gabay 2, Rasmus Hultfelt, Oskar Thor, Gustav Martinson, Filip Steussloff, Douglas Edhage, Erik Tönder, Mikael Ekendahl, Eric Österman.

Bra: ”Lagkaptenen Douglas Edhage, som visade vägen med hårt arbete och skicklighet. Många gör det bra, men han sticker ut” tycker Filip Lundgren. KIK hade även nio olika målskyttar, där alla tre fulla femmorna gjorde mål.

ANNONS