Lukas Persson satte fyra mål i Ale arena, den här gånger mot Falu BS:
Lukas Persson satte fyra mål i Ale arena, den här gånger mot Falu BS: Bild: Linus Olsson

Isproblem och trendbrott – IFK Kungälv vinnare igen

Mycket var sig likt när IFK Kungälv mötte Falu BS, med isproblem på Skarpe nord – och Lukas Persson som fyramålsskytt.

ANNONS
|

IFK Kungälv hamnar i mitten av tabellen, det är klart när två matcher återstår. Det som kunde trigga till spänning inför mötet hemma mot klassiska Falu BS var i stället om det skulle bli spel på Skarpe nord och om IFK Kungälv kunde lyckas att bryta förlusttrenden.

Det blev nej och ja på de frågorna. Veckans isproblem fortsatte, med bland annat att banans linjer inte höll. Matchen fick abrupt senareläggas och flyttas till Ale arena. Väl där släppte IFK in ett tidigt baklängesmål, men under sista tio minuterna innan paus kom tre snabba IFK-mål. Matchen slutade 7–2 och Kungälv kunde andas ut efter en tung period.

ANNONS

LÄS MER:IFK:s match mot Falun flyttades – isen höll inte

– Det har varit upp och ner i slutet. Nu bestämde vi oss och då märktes en jädra skillnad. Det är bättre att bestämma sig, än att tycka att man kan köra sitt eget race, säger fyramålsskytten Lukas Persson.

– Det är alltid kul att göra mål. Fast det handlar mycket om tur och att vara där när det kommer ströbollar framför mål. Vi gör det mycket bättre idag, släpper bollen och jag får mycket att jobba på. Då blir det lättare.

IFK Kungälv avslutar säsongen med Åby/Tjureda hemma på ondag och Kalix borta på lördag.

Bandy

Allsvenskan herr

IFK Kungälv – Falu BS 7–2 (3–1)

Mål: Lukas Persson 4, Mathias Åström, Jonathan Alm Husberg, Hugo Nilsson.

ANNONS