Anders Uhlin, IFK:s tränare, känner sig mer som en sambandscentral än coach just nu.
Anders Uhlin, IFK:s tränare, känner sig mer som en sambandscentral än coach just nu. Bild: Linus Olsson

Ingen resa till Tillberga för IFK

Det blir som väntat ingen allsvensk match mellan IFK Kungälv och Tillberga bandy i Västerås tisdag kväll. Covid-smitta i IFK-truppen stoppar spel.

ANNONS
|

IFK Kungälv skulle ha åkt till TIllberga för ett par veckor sedan. Den matchen sköts upp efter covid-utbrott i Västeråslaget. Nu är det IFK Kungälvs tur att kasta in coronahandduken, inte helt oväntat i och med att trettondagens match mot Gripen och söndagens hemmamöte med Åby Tjureda fick ställas in för IFK.

IFK har dragits med sjukdomar, både covid och annat under en dryg månads tid. En del spelare med covid har varit rejält krassliga, andra har inte haft några symtom alls. Träningarna har blivit lidande och det har märkts i matcherna, inte minst i annadagsbandyn mot Gripen och sedan mot Laik, dagen innan nyårsafton. IFK fortsätter dock att träna med de spelare som är friska.

ANNONS

Tränar med friska spelare

– Vi tränade i fredags med de som inte satt i karantän. Tre spelare hade covid och vi hoppades att peppar, peppar, nu kanske det värsta är över. I söndags morse hörde två spelare av sig med positiva testsvar och på eftermiddagen ytterligare en. Man är mer en sambandscentral än tränare. Alla spelare måste nu testa sig varje dag innan de går till skolan eller jobbet, säger IFK-tränaren Anders Uhlin, som tycker att Svenska bandyförbundet borde vara mer tydligt i frågan.

– De borde ta täten. Hur många spelare kan vara sjuka för att en match ska ställas in eller att serien stängs? Och vi har 13 matcher kvar som ska spelas under sju veckor. Det är komplext, säger han.

Coronarapporten är en färskvara som måste uppdateras varje dag. Om det blir några matcher i helgen mot Falu BS och Ljusdal återstår att se.

ANNONS