Ingen kul julklapp, IFK Kungälv – ”För mycket individuella misstag”

IFK Kungälv och Surte ska mötas i annandagsbandyn. Inget av lagen gjorde någon större reklam för sig själva i sista matchen före bandyns julafton.

ANNONS
|

Nässjö brukar trivas bra på Skarpe nord. Så även den här kvällen. Smålänningarna tog ledningen i stöket efter en hörna. Det var lugnt så långt för hemmapubliken, för IFK Kungälv kom igen med två mål. Det första kom när Viktor Uhlin drog på ett oväntat skott från sådär 25 meter in i mål. Patrik Sunnanängs fortsatte med att dunka in 2–1 i efterspelet på en hörna i 28:e minuten.

– Så länge det var spelbart i 25-30 minuter var med. Det var en tät och tuff match. Vi har bud på fler mål, men vi sätter inte våra chanser, säger IFK Kungälvs tränare Anders Uhlin.

ANNONS

Roligare än så blev det inte för IFK Kungälv. Nässjö var snabba att vända mindre än tio minuter efter IFK:s ledning. I slutminuten av första halvlek satte gästerna fyran efter en tveksam straff och knappt 20 minuter in i andra halvlek hade Nässjö gjort tre fullträffar till.

Märkliga straffar

– Vi tycker nog alla att straffen var märklig, men innan straffen ska vi gå ut och stänga situationen. Det gör vi inte och han får ta sig fram dit. Den typen av misstag har vi inte råd med. 2–4 kändes inte rättvist, tycker IFK-tränaren och fortsätter:

– I andra fick Nässjö momentum med tre mål och då blev det uppförsbacke.

Framför allt var det en stor effektivitet på hörnorna som en bidrog till att siffrorna drog i väg. IFK vann hörnstatistiken med 13–11, men släppte fyra hörnmål och gjorde noll (Puttes 2–1 räknades inte som hörnmål), samtidigt som IFK inte hade några nycklar till att skapa något vettigt framåt. Det såg oftast ut som en ensam anfallare försökte ta sig i genom en hel julklappssäck med vita tröjor.

Som tröst fick IFK också med sig en märklig straff, som sedan Lukas Persson oresonligt slog in till slutresultatet 3–7, men det var för sent för att kunna rubba Nässjö med en vass spurt.

– De kunde spela på resultatet och gjorde det bra. Man vinner inga matcher om man släpper sju mål. Vi spelade för tunt och gjorde för mycket individuella misstag. Nässjö var bättre under de här förhållandena (fem plusgrader på Skarpe nord), de är tyngre än oss. En del tycker det är bättre att spela på Skarpe nord än på bra is i Ale arena. Jag delar inte den upplevelsen.

Surte bättre än poängen visar

På sitt håll fick annandagens hemmalag Surte stryk stort med 4–9 borta mot Åby/Tjureda. Inget av älvlagen glänste inför måndagens derby.

– Vi hade ett kort snack efter matchen och nu släpper vi den. Vi tränar fredag och söndag, sedan är det full påkoppling igen. Vi är i toppen och då har vi inte råd att tappa. Jag har tippat Surte som ett topp sex-lag. Det är ett lag som aldrig slutar spela och utifrån det jag sett borde de ha tagit fler poäng. Det blir tufft, inte bara för att de är annandagsderby, utan för att vi möter ett bra lag. Vi ska korrigera de saker vi vill korrigera, säger Anders Uhlin.

– Samtidigt ska det bli fantastiskt kul. Man vill vara 35 år yngre och spela med själv, fast det är en önsketanke …

Bandy

Allsvenskan herr

IFK Kungälv – Nässjö IF 3–7 (2–4)

Mål: Viktor Uhlin, Patrik Sunnanängs, Lukas Persson.

Publik: 314.

ANNONS