IFK Kungälvs allsvenska smakstart: ”Vi kontrollerar det hela vägen”

IFK Kungälv fick en smakstart på allsvenskan. Premiärseger borta mot en av seriefavoriterna.
– Nu mår man bra, säger lagkaptenen, liberon och veteranen Hampus Kärnman.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Åby/Tjureda har varit i elitserien och vänt. Nu är smålänningarna tillbaka i allsvenskan sedan ett år och var tvåa förra säsongen. Åby/Tjureda slog dessutom IFK Kungälv i försäsongens supercup.

Det var inget som skrämde IFK Kungälv den här lördagen, trots saknaden av nyckelspelare som offensive Patrik Sunnanängs – borta hela hösten – och målvakten Victor Lindblom. Edvin Isaksson behövde drygt två minuter på sig för att göra premiärmålet för IFK Kungälv. Ledningen 1–0 stod sig ända till paus.

– Vi kontrollerade det hela vägen. Vi snackade i paus om att inte bli rädda, utan fortsätta att spela vårt spel och trycka in tvåan och trean också. Precis så blev det. Det kändes bra, säger Hampus Kärnman.

Lukas Persson tog marginellt längre tid på sig in halvlek två för att göra mål, gentemot Isaksson i första. Nye Robin Karlsson ökade sedan på dryg fem minuter in i andra halvlek.

Kungälv fortsatte så och till slut satt segern som en smäck med 5–3.

– Vi är väldigt nöjda med insatsen och tycker att det var fullt rättvist att vinna. Vi gör en jättebra match individuellt, men framför laginsatsen. Den är kanon, säger Hampus Kärnman.

”En jämn serie”

Åby/Tjureda är ett lag med toppambitioner även i år.

– Det är en jämn serie och att åka hit. Det är inte jättelätt att komma hit och ta poäng. Vi går lite längre fram i försvaret och vinner mycket boll på offensiv planhalva. Och alla jobbar extremt hårt. Sedan har vi Isak (Skog) i mål som gör sin första match i målet och gör det bra.

Hur funkar det med dig som försvarare med en ny målvakt att samspela med?

– De tär alltid svårt med nya lagkamrater, man behöver spela ihop sig. Relationen mellan libero och målvakt är speciell. Victor och jag har spelat ihop länge och vet hur vi agerar, men Isak och jag hade en bra kommunikation.

IFK Kungälv fortsätter med sina bortaturnéer i ett par veckor till. Nästa vecka tar IFK sig an Lidköpings AIK.

Bandy

Bandyallsvenskan herr

Åby/Tjureda IF – IFK Kungälv 3–5 (0–1)

Mål: Lukas Persson 2, Edvin Isaksson, Robin Karlsson, Lucas Widman.

Bra: Edvin Isaksson och målvakten Isak Skog.

Publik: 305.

LÄS MER:Se IFK Kungälvs premiärmatch i Bandyallsvenskan

LÄS MER:Patrik Sunnanängs skadad – missar hela hösten med IFK

ANNONS