IFK Kungälv P19:s sköna skrällsegrar – slutspel inom räckhåll

IFK Kungälvs P19-lag skakar om topplagen i elitserien, eller U19 nationell som serien officiellt heter. Nu kan det bli slutspel för killarna.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

IFK Kungälvs P19 gör sin första elitseriesäsong och de senaste matcherna har resultaten kommit. I helgen som gick vände IFK-killarna och vann två matcher mot tungviktare som Västerås SK och Sandvikens AIK.

– Det var två väldigt viktiga matcher för oss. Mot Västerås, som vi fick stryk mot borta, ligger vi under (1–3), men vänder och vinner med 6–4. Sedan var det samma sak mot Sandviken. Vi ligger under, med det står 2–2 i halvlek. I andra halvlek krigar vi och vinner med 3–2, berättar tränaren Jan Pedersen.

IFK Kungälv jagar en plats bland de åtta bästa för att komma till slutspel. På fredag möter man Nässjö borta i sista seriematchen, medan konkurrenten om åttondeplatsen Tellus, som ligger två poäng bakom och med fem mål bättre målskillnad än IFK, har två matcher kvar. Det är upplagt för streckdramatik.

– Nässjö-matchen blir väldigt viktig för oss. Vi kan inte göra mer än att spela på fredag och vinna den matchen. Och Skarpa har ordnat så att vi kan ta bussen dit, de sponsrar den och det är vi väldigt tacksamma för. Annars hade vi fått åka dit i bilar, konstaterar Jan Pedersen, som tror att IFK har en bra chans.

– Vi har dragit på det sista och hittat rätt.

Vad ligger bakom er starka form?

– Jag tror att vi har kommit i kapp. Vi har andra förutsättningar på försäsongen och kom inte ut på stor bana innan seriepremiären. Nu har vi fått spela – och ju mer vi spelar, desto bättre blir vi. Det känns bra i gruppen, vi kommer mer och mer.

Blir det slutspel får topplagen välja något av lagen på plats 5-8 som motståndare i kvartsfinalen.

– Kvartsfinalerna är två matcher, en hemma och en borta. Där kan allt hända, vi har ingen press på oss och möter lag som har press på sig. Vi har stört alla lag hittills.

IFK P19 har Skarpe nord som hemmaborg och har inte spelat eller tränat en minut i Ale arena.

– Det är inte något lag som gillar att komma hit och spela. Många av dem har inte ens spelat bandy ute när de kommer hit, de är uppvuxna med hallar.

Bandy

U19 nationell pojk

IFK Kungälv – Västerås SK 6–4 (1–2)

Mål: Hugo Nilsson 2, Alfons Melander, Malcolm Warper, Malcolm Hellman, Adrian Kristiansson.

IFK Kungälv – Sandvikens AIK 3–2 (2–2)

Mål: Elof Paulsson 2, Malcolm Warper.

LÄS MER:IFK Kungälv P19 har fått smak på eliten

LÄS MER:Så ska IFK Kungälvs ungdomar bli snabbare på skridskorna

ANNONS