Fortsatt tungt för formsvagt KS Bandy – förlust mot Västerås SK

Det räcker inte hela vägen till seger för KS Bandy. Det står klart efter 1–11 (0–6) hemma mot Västerås SK. Det var KS Bandys åttonde match i rad utan seger i Elitserien dam i bandy.

|
KS Bandy förlorade mot Västerås SK/BK dam

– En match som hade fina yttre förhållande. Bra is på Skarpe vindstilla och ingen nederbörd. Båda lagen hade en match i benen sedan lördagen. Men vi kom hem vid midnatt från vår lördagsmatch vilket påverkade oss en del idag. Men vi gör stundtals bra prestationer, tyvärr har vi endel egna misstag som gör att det rinner iväg på resultat tavla. Men vi har en hel del fina sekvenser med oss från helgen som vi jobbar vidare på, kommenterade KS Bandys tränare Annika Lundberg.

Västerås SK började bäst och gjorde 0–1 redan i matchupptakten. Efter bara en minut slog Edit Ljung till framspelad av Charlotte Selbekk.

Västerås SK ökade ledningen till 0–2 snabbt. I tredje minuten nätade Gabriella Aronsson på pass av Ingrid Heien Bjonge.

Västerås SK ökade ledningen på nytt, till 0–3, bara tre minuter senare genom Tova Grönoset på pass av Julia Norrman.

Två minuter senare var det Astrid Rosengren som såg till att Västerås SK gjorde också 0–4.

Västerås SK satte 0–5 fyra minuter senare genom Charlotte Selbekk framspelad av Mathilda Eklund.

Västerås SK gjorde också 0–6 strax före halvtidsvilan, återigen genom Edit Ljung.

Västerås SK hade övertaget i andra halvleken. Laget inledde målskyttet i 49:e minuten genom Charlotte Selbekk, och gick upp till 0–10 innan KS Bandy svarade.

Innan matchen var över hade Västerås SK gjort hela 1–11.

Noterbart är att Edit Ljung gjorde tre mål för Västerås SK och ett assist, Charlotte Selbekk stod för två mål och ett assist och Tova Grönoset gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

KS Bandy har en oavgjord och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Västerås SK har fyra vinster och en förlust.

För Västerås SK gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan KS Bandy är på åttonde plats.

Lördag 28 januari 13.30 spelar KS Bandy hemma mot Sandvikens AIK.