Bandy HerrIFK Kungälv - Nässjö IFSkarpe NordAnders LiwAnders Uhlin
Bandy HerrIFK Kungälv - Nässjö IFSkarpe NordAnders LiwAnders Uhlin Bild: Linus Olsson

Första förlusten för IFK Kungälv

Nu vet IFK Kungälv hur det är att förlora. Första nollpoängaren kom i toppmatchen borta mot Tillberga.

ANNONS

IFK Kungälv hade två segrar mot Åby/Tjureda och Laik, samt en oavgjord Boltic. Mot Tillberga – TB Västerås – kom första nollpoängaren för säsongen.

Tillberga öste på från start och hittade målet tre gånger om i första halvlek. En rejäl uppförsbacke för IFK Kungälv med 0–3 i paus, där TB-anfallarna fick stå helt fria framför IFK-målvakten Isak Skog vid de två första målen. Det tredje kom efter en fin frispelning.

I 65:e minuten tändes en strimma hopp för IFK. Robin Karlsson, numera nästan med målgaranti varje match, tog sig in i straffområdet med en fin soloåkning och satte reduceringen 1–3 för IFK. Den lyckan varade i tre minuter, innan Tillberga ökade på igen.

I minut 73 var Robin Karlsson framme igen och reducerade, men med åtta minuter kvar punkterade Tillberga matchen som slutade med 2–5-förlust för IFK.

– En match i bra tempo där Tillberga får göra några för enkla mål i vår box. Vi borde fått med oss en klar straff i första halvlek, som domaren tyvärr missar. Dessutom var det i ett viktigt skede av matchen. Vi gör ett bra försök att vända matchen i andra halvlek, men nådde inte fram hela vägen. Vi behöver sätta dit några fasta i en sådan här match, också på de 11 hörnor vi skapar, tycker Kungälvs assisterande tränare Henrik Carlson.

Bandy

Bandyallsvenskan herr

TB Västerås – IFK Kungälv 5–2 (3–0)

Mål: Robin Karlsson 2.

ANNONS