En lång dags färd mot seger för Kungälv HK

Kungälvs HK har varit ute på långresa, Märsta tur och retur under en och samma dag.
– Resan var lång, men den var lätt. Väldigt kul, den bästa bortamatchen hittills, säger KHK-coachen Thomas Bredenfeldt efter segern mot Skånela.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Förra säsongen stod försvarstreorna Adam Jöhnsson och Simon Örtelind i vägen för attacker mot Kungälvs domäner. I år spelar bägge i handbollsligan, i Alingsås respektive Redbergslid. KHK-tränaren Thomas Bredenfeldt har fått jobba in en ny försvarskonstellation som bland annat inneburit att matcha mittsexorna Alexander Regen och Walter Elonsson hårt. Nu är det klart med en nyttig avlastning i försvarsarbetet. Mot Skånela gjorde Henrik Weglin sin första match för säsongen. Han har tidigare säsonger ingått sporadiskt i Kungälvs trupp.

– Det var första gången jag använde honom. Det är en fördel att han har hoppat in tidigare år. Henrik är ett lyft för oss och han ska vara kvar säsongen ut. Det skapar arbetsro, säger Thomas Bredenfeldt.

KHK-ledning med fyra bollar

Det var en jämn match. Lagen bytte ledning och mål med varandra, fram till i mitten av andra halvlek. Då gjorde Kungälvs HK ett litet ryck.

– Vi ledde med fyra mål som mest, sedan fick vi någon utvisning som inte var riktigt och Skånela käkade upp det. Men vi håller huvudet kallt och håller undan. Det är inte lätt att hålla Skånela bakom sig i Vikingahallen, vi gör det jävligt bra.

KHK ledde med 28–27 med en och en halv minut kvar, men stod kvar och lyckades hålla borta Skånela från att kvittera.

– Vi håller oss till matchplanen och kämpar. Den fyramålsledningen vi hade behöver man ha däruppe, Skånela är oerhört skickliga på att ställa om. Vi gör en riktig kämpainsats allihop.

Kungälvs HK har toppambitioner med säsongen, men har blandat och gett i inledningen av allsvenskan. Nu har KHK tre raka segrar där vinsten mot serietrean Skånela borta väger tyngst.

– Det tar tid för mig att lära känna spelarna och för dem att lära känna mig, konstaterar Thomas Bredenfeldt.

På lördag väntar HK Drott hemma i Mimershallen, klassikerlaget från Halmstad som hållit till i de lägre divisionerna under några säsonger.

Handboll

Herrallsvenskan

Skånela IF – Kungälvs HK 27–28 (14–14)

Mål: Emil Lennartsson 6, Hannes Rybo 4, Walter Elonsson 3, Daniel Wester 3, Alexander Regen 3, Simon Thorbjörnsson 3, Henrik Rhåsson 3, Tobias Johansson 2, Isak Hane.

Bra: Daniel Wester kämpade hårt och målvakten Fredrik Landin drog ett stort lass.

ANNONS