Efter förlustraden: Seger igen för Kungälv – 5–3 mot Västanfors

Fyra förluster i rad i Allsvenskan herr i bandy räckte. Borta mot Västanfors bröts den tuffa sviten för Kungälv. Det blev 3–5 (1–1) i matchen på söndagen.

|
IFK Kungälv kan segerjubla.

Första halvleken var jämn. Västanfors inledde bäst och tog ledningen genom Gabriel Augustsson efter åtta minuter, men Kungälv kvitterade genom Robert Thelin i slutet av halvleken. Efter fyra minuters spel gjorde Västanfors 2–1 genom Clas Boström.

Kungälv kom tillbaka, och gjorde 2–2 genom Viktor Uhlin efter 6.01 i andra halvleken.

Västanfors tog ledningen med 3–2 genom Artemii Potapenko efter åtta minuters spel.

Kungälv gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 3–2 till ledning med 3–5.

Kungälvs Hugo Andersson hade tre assists.

Det här betyder att Kungälv ligger på sjunde plats i tabellen, och Västanfors är på 13:e och sista plats.

I nästa omgång har Kungälv Boltic hemma på Skarpe Nord, fredag 18 februari 19.00.