Diseröd vann mot FC Heden – trots underläge i halvtid

I halvtid var FC Heden i ledningen med 1–0 på Kareby Hed. Men Diseröd vände och vann. Till slut blev det 3–2 i matchen i division 6 Göteborg B herr i fotboll. Matchhjälte blev Ludwig Forsberg, som gjorde det avgörande målet med bara 3 minuter kvar av matchen.

|

– En match där Heden äger större delen av spelet. Vi gör det vi är bäst på, gnäller lite lagom och springer i 90 minuter plus tillägg. Då är det jobbigt att möta Diseröd oavsett hur mycket boll eller fina kombinationer man har. Rättvist? Söker man rättvisa bör man besöka en tingsrätt och inte en fotbollsplan, kommenterade Diseröds spelande tränare Eskil Nordenborg.

Matchen var mållös tills gästande FC Heden tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Erik Heimer Berglund. 1–1-målet var ett självmål av FC Heden i 53:e minuten.

Anton Oddstig gav FC Heden ledningen med knappa kvarten kvar. Mer än så blev det dock inte för FC Heden.

FC Heden såg länge ut att gå mot seger. Med åtta minuter kvar att spela kvitterade Diseröd genom Anton Karlsson.

I den 82:a minuten fick FC Heden Kalle Claesson utvisad, och fick spela med en man mindre sista åtta minuterna.

Diseröd tog ledningen bara fyra minuter senare genom Ludwig Forsberg. Forsberg fullbordade därmed Diseröds vändning. Det fastställde slutresultatet till 3–2.

Det här betyder att Diseröd nu ligger på femte plats i tabellen, och FC Heden är på sjätte plats.

Diseröd tar sig an Hönö i nästa match borta fredag 6 maj 19.00.