Deppigt derby för KHK: ”Kommer bli tuffare i år”


– Nu är deppigt. Det är en sådan match man verkligen vill vinna. Derbyn … Kungälvs HK:s mittsexa Alma Jöhnsson vädrar tungsinnet efter förlusten i hemmapremiären mot Önnereds HK.

ANNONS

Första halvlek skilde det en division mellan Kungälvs HK och Önnered. Det var förtvivlat svårt att komma till lägen och när de väl nådde fram var avsluten för tama – och ÖHK-målvakten Jenny Sandgren för bra. Hon skulle ställa till bekymmer fler gånger under matchen. Wilma Pettersson inledde visserligen kvällen med ett mål, men snart var det fem mål i baken. Tränaren Hamed Khazrai drog i bromsen och tog en tidig time ut för att stoppa blödningen.

Kungälvs HK:s insats påminde om slutet av förra säsongen och slutspelet mot Lugi. Då tjejerna hade svårt att få till något tempo. Fullträffarna kunde länge räknas på ena handens fingrar. Önnered var hårdare, snabbare och mer effektivt i varje moment. Det snyggades till i slutet och i paus var det underläge 6–12 och brant uppförsbacke för Kungälv i derbyt. Alma Jöhnsson kunde hitta små ljusglimtar, trots allt.

– Vi står bra bakåt. Vi släpper bara tolv i halvleken. Vi står stabilt bakåt, det är bara skitsaker som vi släpper in, säger hon.

Offensiven fallerade

Det var offensiven som fallerade och det luftades en del i ämnet i paus. I andra halvlek jämnades spelet ut, Kungälv gjorde ett försök att ta sig in i matchen.

– Vi sa att vi skulle springa mer. Vi gjorde inte det så mycket i första halvlek. Sedan kanske det inte blev asmycket bättre i andra, men det kändes som att vi orkade mer. Bolltempot i uppspelen i andra fasen, där fick vi inte till så mycket. Det är något vi får förbättra till nästa match, säger Alma Jöhnsson.

Hon fortsätter:

– Vi hade pratat mycket om att utnyttja tvåorna för få till mycket kantlägen, men så får vi inte ut bollen på kanterna i förstaläget.

En av dem som stod och väntade på kanten var hemmadebutanten Sarah Torngren.

– Tycker inte vi fick något riktigt spel, vi sa att vi skulle spela ut mycket på kanten, men det fastnade. Det var lite trögt. Jag gjorde ett mål, hon är duktig den målvakten. Hon tar allt härifrån (midjan) och ner. Vi sa i paus: skjut högt, säger hon.

Hur var det att spela inför hemmapubliken för första gången?

– Det kändes bra, det var nervöst när det var hemmapremiär och många som kollade. Jag hade föräldrarna här och några kompisar, berättar vänstersexan Sarah Torngren.

”Ganska bra på att gå vidare”

KHK ramlade i vart fall inte ur matchen. Fast närmare än fyra bollar upp till Önnered kom man aldrig. Det slutade förlust 17–23.

– Vi är ganska bra på att gå vidare, komma igen och ta nästa match (topplaget Sävehof). Nu är det lite deppigt. Vi får göra en bra vecka med träningar och förbereda oss, kolla klipp och allt vad det nu är, säger Alma Jöhnsson.

Önnered siktar på slutspel och lite mer än så. Kungälv vill tangera förra säsongens fjärdeplats, även om det har börjat trögt, med två förluster.

– Det kommer bli tuffare i år, men slutspel hoppas vi på, säger Alma Jöhnsson.

I veckan blev lottningen klar för åttondelsfinalen i Svenska cupen. Kungälvs HK ställs mot Skara HF. Tidsperioden är för första matchen 5 oktober och returen 22 oktober. KHK börjar borta.

Handboll

SHE dam

Kungälvs HK – Önnereds HK 17–23 (6–12)

Mål: Mia Lagumdzija 5, Alma Jöhnsson 3, Wilma Pettersson 3, Selma Maderner 2, Kristina Zubonja, Sarah Tongren, Elin Cindric, Linnéa Rundberg.

Publik: 251.

Bra: Alma Jöhnsson slet hårt satte chanserna när de dök upp.

LÄS MER:KHK-kaptenen Wilma Pettersson står inför ett stort beslut i handbollen

LÄS MER:Kungälvs HK sörjer ledarikonen

LÄS MER:Han växte upp i Idrottshallen – nu vill Walter Elonsson ta nästa kliv

ANNONS