Mia Lagumdzija satte åtta bollar i cupens åttondelsfinal mot Skara. Det räckte inte till seger, men chansen finns vid vinst i returen.
Mia Lagumdzija satte åtta bollar i cupens åttondelsfinal mot Skara. Det räckte inte till seger, men chansen finns vid vinst i returen. Bild: Niklas Ohlson

Cupförlust med uddamålet för Kungälvs HK

Kungälvs HK ligger under i halvtid i svenska cupens åttondelsfinal mot Skara HF – fast bara med uddamålet.

ANNONS
|

Kungälvs handbollsdamer startade bäst och hade ett tag en femmålsledning i första halvlek. Skara HF kom tillbaka och knappade in. I paus var det bara en boll ner för Kungälv, 19–18.

Efter paus tog gästerna över matchen och hade vänt på siffrorna halvvägs in i halvleken. När det närmade sig slutet kom KHK tillbaka och låg bara ett mål bakom med två minuter kvar, men Skara kunde hålla undan. Det blev förlust med 30–31 för Kungälv.

– Vi hade en väldigt bra första halvlek. Det kändes som att vi hade det. Skara kom tillbaka i andra och vi tappade lite i främst försvarsspelet. Och en del missade frilägen. Det blev tyvärr avgörande till slut, säger åttamålsskytten Mia Lagumdzija.

ANNONS

Hon är ändå optimistisk inför returen borta 19 oktober.

– Det var bara ett måls förlust, vi behöver vinna med två.

Kungälvs HK behöver också snart en vinst i en tävlingsmatch. Laget har inlett SHE med tre raka förluster mot Västerås Irsta, Önnered och Sävehof.

– Vi har Skuru i helgen. Det är en tuff match och vi hade velat vinna den här så att vi får tillbaka självförtroendet. Vi gjorde det helt ok mot Skara, i vissa bitar har vi höjt oss och det kommer komma en vinst snart, spår Mia Lagumdzija.

Vad betyder Svenska cupen för er?

– Jag tycker den är bra, främst för att få in tävlingsmatcher tidigare i säsongen. Sedan får vi även fler matcher. Vinner man cupen får man chansen att till Europaspel. Det tycker jag är positivt.

Handboll

Svenska cupen, åttondelsfinal 2, match 1:2

Kungälvs HK – Skara HK 30–31 (19–18)

Mål: Mia Lagumdjiza 8, Madeleine Lindgren 6, Linnéa Rundberg 4, Wilma Pettersson 3, Kristina Zubonja 3, Alma Jöhnsson 2, Maja Fredén 2, Sarah Torngren, Line Stenberg.

Publik: 240.

ANNONS