Avslaget i toppmatchen – IFK Kungälv ännu obesegrat

IFK Kungälv tog en pinne borta mot klassiska Boltic i Karlstad. Poängen och tvåmålsskytten Robin Karlsson var det roligaste med den matchen.

ANNONS
|

IFK Kungälv kom till Tingvalla med två raka segrar i ryggen, mot Åby/Tjureda och Laik. Boltic var obesegrat med en seger och en oavgjord. En tidigt seriefinal mellan två tippade toppkandidater? Jo, men något högklassigt bandyfyrverkeri var det aldrig tal om, möjligen en cool myskväll med stearinljus.

– Det är två bra lag som möts. Boltic var försiktiga och visade stor respekt för vårt långa spel, med Isak Skogs långa utkast och våra flipp. De backade hem snabbt och vi hade inte tålamodet att bygga anfallen, säger IFK Kungälvs tränare Anders Uhlin.

Kungälv började bäst och i 12:e minuten dunkade Robin Karlsson in en hörna. Sedan fick IFK chansen att spela med två man mer i sju minuter, men lät då mest Boltic åka runt med bollen.

ANNONS

– Det blir ofta så att motståndarna väljer att spela av all tid som finns. Ibland kanske vi skulle jaga och varit mer aggressiva. Men det var ingen bra första halvlek.

Hemmalaget spelade också till sig en välförtjänt kvittering efter knappa halvtimmen.

Rädda om poängen

I andra slog Robin Karlsson till direkt. Boltic kunde inte stoppa honom, trots idoga försök och nyförvärvet från Gripen lirkade in 2–1 25 sekunder in i andra halvlek.

Men glädjen blev kortvarig. Tre minuter senare kvitterade Boltic. Mycket mer än så hände inte inför de 302 åskådarna i Tingvalla bandyhall. Sista minuterna ägnade IFK Kungälv till att spela runt mestadels på egen planhalva och inte låna ut bollen alls, för att bevaka poängen man hade. Rätt avslaget, men med en viktig pinne med hem.

– Boltic var bättre än oss i perioder i andra, men sista 15 minuterna stänger vi ner. Vi har en poäng borta mot ett topplag, då blir det att man är rädd om det man har. Det kan tyckas tråkigt, men om Boltic velat ha bollen kunde de försöka ta den, men de verkade nöjda. 2–2 var rättvist, tycker Anders Uhlin.

Han fortsätter:

– Precis som mot Åby/Tjureda och Laik så växer vi ju längre matchen går. Det är en styrka i sig. Vi är inte nöjda med hela prestationen, fast åker man och möter bra lag borta kan man inte spela som man vill. Vi kan bättre, måste bli bättre och kommer att bli bättre.

Nästa helg väntar fjärde och femte bortamatchen för IFK Kungälv, som möter Västanfors på lördagen och TB Västerås på söndagen.

Bandy

Bandyallsvenskan herr

IF Boltic – IFK Kungälv 2–2 (1–1)

Mål: Robin Karlsson 2.

Bra: Gustav Ek i defensiven och Robin Karlsson offensivt.

ANNONS