Åttonde raka segern för IBK Kungälv – fast utan att glänsa

IBK Kungälv behåller greppet om serieledningen. Fast segern 7–4 mot Zenith var inte lika bra som det låter.
– Tre poäng, det var det viktigaste, tycker tränaren Pauli Kobalej.

ANNONS

Det började med en rivstart i bägge ändar. Det tog 35 sekunder för gästerna från Björlanda att få hål på IBK Kungälv. 30 sekunder senare svarade IBKK med kvitteringen genom Erik Andreasson. Marstrandsfostrade Charlie Sköld gav Zenith ledningen igen efter 7.27, och Kungälv kvitterade minuten senare genom Oscar Olsson. Sebastian Dahlbom gav IBK Kungälv ledningen innan första periodpausen. Efter det vägrade IBKK att släppa sin ledning.

– I första perioden var det bra energi. Där skapar vi en del, jobbar hårt, men skjuter för lite. Vi hade bara fem skott, det är för lite. Vi ska spela in bollen på mållinjen varenda gång, säger Pauli Kobalej, tränare i IBK Kungälv.

Ljungberg gigant

Till slut blev det en stabil 7–4-seger och fortsatt liv som tabelletta för det formstarkaste laget i serien. Pauli Kobalej är nöjd med att Kungälv tog tre poäng, men inte hur det gick till.

– I andra perioden var det Johan Ljungberg (målvakt) som räddade oss när vi hade 3–2. Vi var inte bra i början av perioden. När matchen stod och vägde i andra och även tredje var det Johan som räddade oss, han var bästa på banan idag. Fast det är starkt att vinna när vi inte ligger på den nivån vi vill. Fast misstag sker alltid, vi får tvätta bort dem också. Vi får gnugga på det i veckan, säger han.

Tredje perioden var mer avslagen och Kungälv gjorde sitt sista mål i tom bur.

– Den spelade vi bara av.

Det här var IBK Kungälvs åttonde raka seger, något sådan har knappt hänt sedan division 2-tiden. På lördag väntar ett lika formstarkt lag när IBKK åker ner till Kungsbacka för att möta tabellfemman Varla.

Innebandy

Division 1 västra Götaland herr

IBK Kungälv – IK Zenith 7–4 (3–2, 3–1, 1–1)

Mål: Oscar Olsson 2, Sebastian Wahlbom 2, Erik Andreasson, Tobias Sanne, Hannes Andersson.

Bra: Johan Ljungberg i målet.

LÄS MER:IBK Kungälvs sköna urladdning – storseger mot Burås

LÄS MER:IBK Kungälv över strecket efter kaosinnebandy

ANNONS