Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tilda Gustafsson, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Kungälv berättar att trycket på bostadsmarknaden nu gör att många bostäder säljs redan innan de kommer ut på Hemnet.
Tilda Gustafsson, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Kungälv berättar att trycket på bostadsmarknaden nu gör att många bostäder säljs redan innan de kommer ut på Hemnet.

”På gång” förbereder din bostadsförsäljning

I början av pandemin trodde många att bostadsmarknaden skulle påverkas med minskad efterfrågan och sjunkande priser. Tvärtom har fokus på hemmet och viljan att byta bostad ökat tydligt. När konkurrensen om bostäder till salu hårdnar ökar också andelen som säljs utan bred marknadsföring.

– Du kanske funderar på att sälja men inte hittat ditt drömboende ännu. Ett sätt att förbereda dig är att använda vår tjänst ”På gång”. Då värderar vi din bostad, fotograferar, tar fram planskiss och en beskrivning. Det är väldigt praktiskt att i lugn och ro planera en försäljning. Sedan avgör du när det är rätt läge att lägga ut bostaden på marknaden, säger Tilda Gustafsson, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Kungälv.

Spekulanterna är aktiva och hör oftast av sig direkt när bostäderna läggs ut som ”På gång” på Fastighetsbyråns hemsida eller när de får bevakningsmail.

– När det blir aktuellt lägger vi upp din bostad på vår hemsida för att matcha den mot vårt spekulantregister. På detta sätt skapar vi de bästa förutsättningarna för försäljningen av din bostad. Om du vill ha hjälp med att hitta ett nytt boende hjälper vi såklart till med det också. ”På gång” är helt kostnadsfritt och givetvis förbinder du dig inte till att sälja om livet skulle ta en annan vändning, säger Tilda.

Rekordmånga bostäder säljs utanför Hemnet

När efterfrågan ökar hårdnar också konkurrensen om bostäderna till salu. Detta har lett till en markant ökning av bostäder som förmedlas direkt via mäklaren utan bredare marknadsföring. Många upplever utbudet som litet men känner inte till den stora mängden som säljs utanför Hemnet. Vissa säljare uppskattar en snabb affär och föredrar förhandsvisning. Det ställer höga krav på spekulanterna att vara på hugget.

Bästa fototiden

Nu närmar vi oss den ljusa, gröna och blomstrande årstiden och då passar det extra bra att boka in fotografering.

– Det är alltid en stor fördel att kunna visa trädgård, uteplats eller balkong i sommarskrud för spekulanterna. Därför vill många av våra kunder förbereda en exteriör fotografering den här tiden. Blir det aktuellt med en försäljning senare i höst eller vinter går det bra att komplettera med interiörbilderna då.

– Varmt välkomen att höra av dig till oss om du har funderingar på att sälja din bostad, oavsett om det är snart eller lite längre fram i tiden, säger Tilda.

Fördelar med ”På gång”

• Kostnadsfri värdering.

• Minimera tid mellan köp av ny bostad och försäljning av din egen.

• Fotografera och förbered i lugn och ro.

• Fotografera önskad årstid för så bra bilder som möjligt.

• Hjälp med att hitta ett nytt boende.

• Hitta spekulanter genom att matcha mot vårt omfattande spekulantregister.

• Du som säljare får en känsla för vilket intresse som finns för just din bostad.

• Vi kan hitta kunder som vi kan kontakta när det är dags för försäljning och visning.

• Vi kan ordna en förhandsvisning.