Volvo startar direktlinje med buss från Kungälv

Volvokoncernens jättekontor i Lundby börjar bli verklighet och frågan är om parkeringsplatserna kommer att räcka. Nu startar de en busslinje för Kungälvspersonalen.

ANNONS
|

Att samla kontoren i Göteborg under Campus Lundby har varit en långkörare som börjar bli verklighet. När arbetsplatser ska byggas och tusentals personal flytta in satsar också bolaget på egen busslinje.

– Det kommer att, som alltid med byggen, bli lite rörigt innan det är klart, säger Claes Eliasson, presschef Volvo.

Förhoppningen är att den nya linjen från Kungälv till Lundby ska underlätta för personal under byggperioden.

– När vi förtätar med nya kontor kommer parkeringsplatserna att bli färre. Sen byggs också Tingstadstunneln om vilket bidragit till köerna i Göteborg, kan det här minska trycket så tycker vi att det är bra, säger Eliasson.

ANNONS

Inte gratis

Turerna kommer skötas av lokala bussbolag som hyrts in och personal som vill ta del av tjänsten får betala en månadskostnad. Exakt pris för tjänsten vet inte Eliasson på rak arm, men det kommer nog att vara billigare än Västtrafik, förklarar han.

Finns det någon risk att ni konkurrerar om Västtrafiks kunder?

– Det tror jag inte är något problem, det är väldigt begränsat jämfört med Västtrafik, det är en speciallösning i och med att vi kommer bygga ut hela Lundbyområdet.

Linjerna har baserats på enkäter inom företaget där man genom personalavdelningen tagit reda på var behovet varit som störst. Tanken är att busslinjen kommer att gå i ett års tid till att börja med.

Den första turen från Kungälv går på tisdag.

LÄS MER:Expressbussarna upprör och engagerar

LÄS MER:Batterifabrik ger 3000 nya jobb

ANNONS