Polispatrullen stannade sedan privatbilen som ska ha kört på traktorn.
Polispatrullen stannade sedan privatbilen som ska ha kört på traktorn. Bild: Andreas Olsson

Vittne följde efter krockande bilist – äldre kvinna misstänkt

En bilist körde på en epatraktor i Ytterby och försvann sedan från platsen. Tack vare ett handlingskraftigt vittne kunde polisen senare stoppa den kvinnliga smitaren.

ANNONS
|

Händelsen ägde rum vid 16-tiden under onsdagseftermiddagen. Enligt ett vittne på platsen körde en personbil med en kvinna bakom ratten på en epatraktor, och smet sedan. Vittnet följde efter bilen och meddelade polisen vad som hade hänt.

Efter att ha tagit del av vittnesuppgifterna begav sig sedan en blåljuspatrull ut och letade. Knappt en timme senare kunde patrullen stoppa föraren, som enligt vittnet ska ha kört på epatraktorn, vid området Västra Porten.

Bakom ratten satt en kvinna i 75-årsåldern.

– Bilen och föraren är kontrollerade. Vi skriver en anmälan om smitning från trafikolycka, kommenterar Anna Göransson, presstalesperson på polisregion Väst.

ANNONS

Det finns i nuläget inga uppgifter huruvida någon person befann sig i epatraktorn som kördes på eller ej. Men polisen har inga uppgifter om personskador.

Det finns i skrivande stund ingen målsägande i fallet utan polisrapporten bygger på vittnesuppgifter och misstankar mot kvinnan som framförde personbilen.

Polisens presstalesperson, Christer Fuxborg, hade på torsdagen inga uppgifter om exakt var i Ytterby själva krocken ska ha ägt rum.

ANNONS