Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkitekteleven Nelly Elfvelin från Chalmers tekniska högskola har designat de nya vindskydden i Svartedalen. Bild: Västkuststiftelsen
Arkitekteleven Nelly Elfvelin från Chalmers tekniska högskola har designat de nya vindskydden i Svartedalen. Bild: Västkuststiftelsen

Vindskydden på vandringsleden är nu invigda

Tre nya vindskydd har invigts vid Härsvattnet i Svartedalen. De arkitektdesignade skydden är en del i arbetet att rusta upp hela Bohusleden.

Under pandemin har allt fler letat sig ut i naturen och många har besökt naturreservat och vandringsleder. Bohusleden sträcker sig 34 mil, från Lindome i söder till Strömstad i norr, och etapp nio går mellan Bottenstugan och Lysevatten i Svartedalen.

Där har tre nya vindskydd precis byggts upp och under påsken invigdes de.

Vindskydden ligger vid Härsvattnet. De heter ”I lovart och lä” och är designade av arkitekteleven Nelly Elfvelin från Chalmers tekniska högskola.

– Jag hoppas att det blir en häftig upplevelse för besökarna att sova i vindskydd i så spännande designer, säger Eva Carlsson i ett pressmeddelande. Hon är vice ordförande i Västkuststiftelsen, och var på plats under invigningen tillsammans med Nelly Elfvelin.

Gemensam standard

Det var redan för två år sedan som Västkuststiftelsen fick i uppdrag av Västra Götalandsregionen att se över lederna i regionen och se till att de har samma märkning och standard.

LÄS MER: Bohusleden rustas upp från söder till norr

Syftet är att bevara och tillgängliggöra den västsvenska naturen för lokalboende och turister. Vid varje vindskydd finns en iordningställd grillplats.

Underhållet och upprustningen av leden finansieras av Västra Götalandsregionen och Västkuststiftelsen erbjuder kommuner hjälp med att underhålla de delar av leden som kommunen ansvarar för. Men helst ser de att kommunerna själva tar det ansvaret.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.