”För att vi ska kunna utveckla Kungälvs-Posten och göra ännu bättre journalistik, och dessutom nå nya läsare, så behöver vi hjälp”, säger Kungälvs-Postens chefredaktör Karin Henriksson.
”För att vi ska kunna utveckla Kungälvs-Posten och göra ännu bättre journalistik, och dessutom nå nya läsare, så behöver vi hjälp”, säger Kungälvs-Postens chefredaktör Karin Henriksson. Bild: Kristian Johansson

Vill du vara med i KP:s läsarpanel?

Är du intresserad av Kungälv och vad som händer här i kommunen? Tycker du också att vi ska ha världens bästa lokaltidning här? Då är det dig vi söker till KP:s läsarpanel.

ANNONS
|

Nu efterlyser vi dig Kungälvsbo som vill hjälpa oss att göra Kungälvs-Posten ännu bättre. Vi vill samla ett gäng kommuninvånare i en läsarpanel som vid ett antal tillfällen under 2023 får tycka till om vårt innehåll, och upplevelsen av att läsa KP.

– Våra läsare är fantastiska – lojala och engagerade. För att vi ska kunna utveckla Kungälvs-Posten och göra ännu bättre journalistik, och dessutom nå nya läsare, så behöver vi hjälp. Vad gillar våra läsare? Vad saknar de? Vad vill de att vi ska granska?, säger KP:s chefredaktör Karin Henriksson.

Deltagarna i läsarpanelen kommer vid ett par tillfällen under året bli inbjudna till fikakvällar på KP:s redaktion för att diskutera innehållet och aktuella frågor med Karin och KP:s reportrar. Läsarpanelen kommer också då och då att få mejlutskick med snabba frågor att tycka till om.

ANNONS

Vidgat kontaktnät

Karin Henriksson hoppas att panelen ska kunna fungera som ett vidgat kontaktnät för tidningen, till exempel när reportrarna letar efter personer att intervjua i olika aktuella frågor. Det kan till exempel handla om att hitta någon som har de bästa hemsnickrade knepen för att spara el eller som vill hjälpa oss att testa badplatser.

– Vi har bra koll på Kungälv och det mesta som händer här. Men allt som är bra kan bli ännu bättre, och vi har också våra blinda fläckar. Vi vill ha fler tentakler ute helt enkelt, fler öron mot marken och fler spanande ögon.

”Vill göra en tidning för alla Kungälvsbor”

Det innebär att deltagarna i panelen då och då kommer få en fråga om att inventera sitt eget kontaktnät av släkt, vänner, grannar, kollegor och gamla klasskamrater. Karin Henriksson hoppas att ansökningar ska komma in från Kungälvsbor i olika åldrar och med skiftande liv och bakgrund.

– Vi vill göra en tidning för alla Kungälvsbor, och då måste vi bredda vårt sätt att utvärdera det vi gör. Det här ska bli otroligt spännande och roligt, jag ser väldigt mycket fram emot att sätta samman den här panelen och stifta nya bekantskaper, säger Karin Henriksson.

Med jämna mellanrum kommer panelens deltagare också få i uppdrag att vara testpiloter. Det kan till exempel handla om att vi uppdaterar nyhetsappen och vill ha några användares feedback på hur väl det fungerar för läsaren.

Så anmäler du dig

Svara på några snabba frågor i enkäten i den svarta rutan på skärmen, så återkommer vi med mer information via mejl. Anmäl dig redan idag, vi behandlar ansökningarna löpande.

LÄS MER:Så var nyhetsåret 2022 – se hela listan

LÄS MER:Här är året med Kungälvs-Posten i bilder

ANNONS