Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande.
Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande. Bild: Catarina Fyrlund

VGR:s medarbetare får bonus – oklart hur Kungälv gör

Alla medarbetare i Västra Götalandsregionen kommer att få 1 500 kronor i bonus. I Kungälv, som förra året delade ut 3 500 kronor, har inte haft frågan varit uppe.

ANNONS
|

Pandemin har pågått i drygt ett och ett halvt år. Personalen på regionens sjukhus har dragit ett stort lass, men även annan personal inom regionens samhällsservice har gjort så, anser regionstyrelsen. Därför beslutade de på tisdagen att alla anställda ska få 1 500 kronor före skatt i bonus.

– Från regionstyrelsen vill vi framföra ett tack till alla medarbetare för det engagemang de visat under pandemin genom en julbonus till samtliga anställda i Västra Götalandsregionen, säger Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Även socialdemokraterna i regionstyrelsen var med på tåget.

– Efter ännu ett år med pandemin så känns det viktigt att uppmärksamma alla våra anställda och tacka för ett fantastiskt arbete med hopp om en god jul och ett gott nytt år, säger Helén Eliasson (S), regionstyrelsens vice ordförande i samma pressmeddelande

ANNONS

Det här är tredje gången som regionen delar ut bonus till sin personal. 1 500 kronor delades ut förra julen och i våras.

Tidigare i år delade även Kungälvs kommun ut en bonus för år 2020 på som mest 3 500 kronor till sina 4 000 medarbetare. Men i dagsläget kan kommunen inte svara på om en sådan bonus aktuell i år igen.

– Helt ärligt har vi inte diskuterat det i år, säger Anders Holmensköld (M), vice ordförande i kommunstyrelsen och ansvarig för kommunens finanser.

LÄS MER:Facket vill ha ersättning till timanställda

LÄS MER:3 500 i engångsbelopp till 3000 kommunanställda

LÄS MER:Extrapengar till alla kommunanställda

Han säger att kommunstyrelsen inte har nuddat vid tanken, men han vill läsa regionstyrelsens beslut innan han svarar KP.

ANNONS