Arkivbild
Arkivbild Bild: Linus Olsson

Verktyg stals ur bil i p-hus – flera bilinbrott polisanmälda

Verktyg för drygt 34 000 kronor stals ur en bil parkerad i ett parkeringshus i centrala Kungälv. Stölden är en av flera nya anmälda bilinbrott.

ANNONS
|

Någon gång mellan klockan 15 och 16 på söndagen tog sig någon in i en bil i parkeringshuset Palissaden på Inlandsgatan vid Kongahälla center.

– Någon har krossat en ruta på en personbil, ett arbetsfordon, som stod parkerad på plan två. Man har tagit sig in i bilen och tillgripit verktyg till ett värde av drygt 34 000 kronor, säger Lars Berntsson, förundersökningsledare på polisen i Kungälv.

LÄS MER:Polisen om bilinbrotten: ”Ser en ökning”

Verktyg och maskiner stals också vid ett bilinbrott på Bultgatan i Rollsbo någon gång under helgen.

– Bildörren var öppen och saker utrivet ur bilen. Man har bland annat tillgripit en arbetsväska med ett 50-tal handverktyg och arbetskläder. Det är okänt hur de har tagit sig in i bilen.

ANNONS

Polisen har också fått in anmälningar om inbrott i bil natten till måndag, på Klostergatan i Gula Komarken stals nycklar och vid bostadshusen Gunnarsberg hade bakrutan krossats och fiskeutrustning för flera tusen kronor stulits.

– I natt fick en bil på Gamla torget passagerarrutan inslagen, någon har rotat runt och slängt ut allt ur bilen. Inget är konstaterat tillgripet, säger Lars Berntsson.

På tisdagen kom ytterligare en anmälan in till polisen om stöld av verktyg från en bil på Tvetgatan, stölden har skett mellan torsdagen och fredagen i förra veckan.

– Bilen var larmad men larmet hade inte gått igång. Det har tillgripits verktyg, verktygsväska och byxor. De kom in i bilen genom att krossa en ruta, säger Lars Berntsson.

LÄS MER:Fem nya bilinbrott natten till måndag – blod säkrat

LÄS MER:Prylar för 42 000 kronor stals ur bil – flera bilinbrott i helgen

LÄS MER:Fler inbrott i bilar under torsdagsnatten

LÄS MER:Värdesaker stals ur bil

ANNONS