Arkivfoto
Arkivfoto Bild: Västtrafik

Västtrafik skjuter upp införandet av flexbiljett

I höstas meddelade Västtrafik att de skulle upphöra med återbäring på enkelbiljetter i To Go-appen och i stället erbjuda en flexbiljett. Men sedan i slutet av november är lanseringen uppskjuten, uppger Göteborgs-Posten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Återbäringen i Västtrafiks To Go-app har varit ett slags rabatt som faller ut om man köper fyra enkelbiljetter inom en vecka. Det har inneburit att man sedan fått rabatt på den femte biljetten.

Västtrafik hade i undersökningar kommit fram till att resenärerna snarare föredrar förköpta biljetter än att få rabatt i efterhand tog man beslutet att ta bort återbäringen. Och presenterades idén om en flexbiljett som skulle vara billigare än att köpa enkelbiljetter eller månadsbiljett om man inte reser alla dagar i månaden.

– Vi tror att det här erbjudandet är bättre och att det kommer gagna fler. Vi vet att kunder hellre vill få rabatt direkt vid ett köp, än en återbäring i efterhand. Det har vi gjort ganska mycket undersökningar kring och haft dialog och interaktioner med våra kunder inför den här förändringen. Vi tror också att fler kommer ha nytta av flexbiljetten, sa Maria Björner Brauer, enhetschef för försäljning och marknad på Västtrafik, tidigare i GP.

Men strax innan biljetten skulle lanseras 30 november meddelade Västtrafik att man sköt fram lanseringen, vilket GP var först att skriva om.

Då hette det att de ”behöver analysera den nya biljetten ytterligare för att se till att den uppfyller resenärernas behov”. ”Återbäringen finns kvar ett tag till”

ANNONS