En olycka inträffade strax efter Ödsmålsbron i Stenungsund på söndagen. Trafikverket varnar nu för svår ishalka på E6.
En olycka inträffade strax efter Ödsmålsbron i Stenungsund på söndagen. Trafikverket varnar nu för svår ishalka på E6. Bild: Mikael Berglund

Varningen: Svår ishalka på E6

Trafikverket går ut och varnar för svår ishalka på E6 hela vägen från Ljungskile ner till Kungälv.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Flera singelolyckor inträffade på E6 under juldagsmorgonen, bland annat vid Ödsmålsbron i Stenungsund.

Nu går Trafikverket ut och varnar för svår halka på E6:an hela vägen från Ljungskile ner till Kungälv i båda riktningarna.

Personal är på väg ut för att halkbekämpa. Prognosen sträcker sig fram till klockan 12.00 på juldagen.

Men redan i eftermiddag är oväder på väg in över Västra Götalands län och SMHI har utfärdat en gul varning för plötslig ishalka under juldagen.

Det väntas regn och blötsnö som snabbt kan frysa till.

– När det är glashalt ute på vägarna måste man anpassa hastigheten och hålla avståndet till framförvarande fordon. Man måste tänka på att ta det lugnt ute i trafiken när det är sådant väder, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson hos polisen region Väst.

Västtrafik larmade klockan 11.00 att all kommunal stadstrafik i Borås är indragen på grund av ishalka. Det finns ännu ingen prognos när trafiken kan köra som vanligt igen.

Gul varning över flera områden

Troligen blir det stor variation var det fryser till och blir ishalka, störst risk i de inre och norra delarna i storlänet.

SMHI har utfärdat en gul varning för plötslig ishalka för bland annat delar av Halland, Västergötland och Bohuslän.

Det kan även lokalt vara halt på andra håll i söder.

– De här är varningar som gäller från mitt på dagen i dag och sen är det ökad risk åt nordost. Vi har ett nederbördsområde som rör sig in från sydväst och breder ut sig mot nordost, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI, till TT.

ANNONS