Bilder: Charlotte Gad/privat
Bilder: Charlotte Gad/privat

Våren välkomnas med en fullspäckad valborgshelg

Valborgshelgen är här och vi välkomnar våren med livemusik, ölprovning, vårmarknad, körsång, korvgrillning och 4,3 svettiga kilometrar!

ANNONS

Musik: Erik & Liza spelar covers på KC

Under hela våren anordnar Kongahälla Center roliga och gratis evenemang i sin food hall – denna fredag är livemusik som står på schemat och det är Erik och Liza som underhåller med gitarr och sång. Musik, mat och dryck i goda vänners lag – håll med om att det är det perfekta sättet att kicka igång Valborgshelgen?
När: Fredag från kl. 17.30
Var: Kongahälla Centers food hall

Mat & dryck: Fira Valborg på En Alien Brewery

Äntligen är det dags igen! På självaste Valborgsmässoafton öppnar bryggeriet En Alien Brewery upp sitt tap room ”The Mothership” i Rollsbo. Här kan du provsmaka lokal öl, umgås och spela dart i härlig bryggeri-mijö. ”Vi släcker din hunger” finns på plats med sin foodtruck och serverar Sloppy Joe’s i solskenet som självklart är beställt till helgen.
När: Lördag kl. 14.00-19.00
Var: Traktorgatan 4, Rollsbo

Utflykt: OdlarSture och Violas Café öppnar för säsongen

Har du ännu inte besökt pärlan OdlarSture och Violas café är det nästan obligatoriskt med ett besök i helgen! Säsongen drar i gång med en vårmarknad på lördag med försäljning av OdlarStures egna växter, keramik, trädgårdsprydnader från Tante Bruin och en gårdslopps. Självklart serveras hembakade bullar och mycket annat gott i caféet.
När: Lördag och söndag kl. 11.00-15.00
Var: Dösebacka 390, Romelanda

Valborg: Vårtal, körsång och korvgrillning

Vill du fira en traditionsenlig Valborg? Vid Equmeniakyrkan kan du göra precis det! Här bjuds det på barnaktiviteter, hinderbana, korvgrillning, musikcafé, edkorgar, vårtal av Christer Mattsson, körsång och underhållning av Kungälvs musikkår och Drillflickorna. Firandet avrundas med en kvällsandakt.
När: Lördag kl. 18.00
Var: Equmeniakyrkan, Utmarksvägen3

Familj: SpringRun i Kode

Klara, färdiga – äntligen är SpringRun tillbaka i Kode! SpringRun är ett motionslopp för alla åldrar, ett 900 meters lopp för barnen och ett 4,3 kilometerslopp för alla över 12. Vill du inte springa så är det fullt drag runt omkring Hemvärnsgården med roliga aktiviteter, loppis och café.
Arrangörer är P11 Kode.
När: Söndag kl. 11.00
Var: Hemvärnsgården i Kode

Tipsa oss!

Har du något roligt helgtips? Maila oss!

redaktionen@kungalvsposten.se

ANNONS