Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Västra gatan stängs akut på tisdag morgon

I fredags upptäcktes en spricka i gatan vid Klocktornet där byggarbeten pågår. En vattenledning visade sig vara skadad och från tisdag morgon klockan 07 akutstängs Västra gatan för genomfartstrafik under reparationerna.

Från tisdag morgon och tre dygn framåt kommer Västra gatan att stängas för genomfartstrafik. Gående påverkas inte men gatan bara att vara öppen för fordon som tillhör boende och verksamheten. Avstängningen gäller mellan Glasbruksgränd och Trappgränd.

Vad är det som har hänt?

– I fredags upptäcktes en spricka i gatan och det visade sig vara en dagvattenledning som gått sönder. Det ska åtgärdas och därför kommer man inte att kunna köra just där under tre dagar, säger Conny Segerdahl på företaget Skeppsviken som håller i markarbetena vid Klocktornet.

Just nu pågår spontning längs gatan och i hörnet mot Glasbruksgränd och det var i samband med det som ledningen skadades.

En spricka i gatan, ärr det något man som boende och affärsinnehavare på Västra gatan behöver vara orolig för? Kan det rasa?

– Nej, man behöver inte vara orolig, det är därför vi sätter sponten nu, för att hålla gatan på plats. Det är en säkerhetsåtgärd, vi kontrollmäter området i stort sett varannan dag för att se om det blir några i marken förändringar. Vi har också vibrationsmätare på fastigheterna runt om, så vi kontrollerar väldigt noga. Det är hängslen och livrem kan man säga, säger Conny Segerdahl som hoppas på förståelse för att det är lite rörigt vid Klocktornet just nu.

– Just nu är det trångt på Västra gatan vid byggplatsen, men från vecka 28 öppnar vi den delen av gatan igen så att den blir lika bred som vanligt och vi ska återställa uteserveringen som fått monteras ner. Det är nu när sponten kommer på plats som det varit trångt. Det är stökigt just nu, men det kommer att bli bra sen.

De tre dygn som reparationerna av dagvattenledningen pågår, får boende och verksamhetsfordon tillfällig utfart vid rondellen vid stadshuset. Gatan är avstängd dygnet runt och trafiken kommer under tiden att regleras med flaggvakter under dagtid.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.