Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Från studenten 2021. I år kommer studenterna inte att springa ut på baksidan av skolan.  Bild: Kristian Johansson
Från studenten 2021. I år kommer studenterna inte att springa ut på baksidan av skolan. Bild: Kristian Johansson

Utan restriktioner: så ska studenten firas på Mimers

Efter två år av pandemi är ett mer normalt studentfirande tillbaka på Mimers hus gymnasium. Men en sak är annorlunda, själva utspringet kommer inte att ske vid skolan, utan på Fästningsholmen.

Den 3 juni är det student på Mimers hus. För första gången sedan 2019 är det inte någon pandemi som bestämmer hur firandet ska gå till. Å andra sidan står det nu hus på baksidan av Mimers, där utspringet har varit tidigare.

– Vi kommer istället att gå i ett tåg ner till Fästningsholmen med alla elever och all tillgänglig personal. Det kommer att starta 12.15 och vi kommer att vara där före klockan ett. Där kommer att finnas en scen till nationaldagsfirandet, som vi får ha tillgång till, säger Carl Egeberg, rektor på Mimers hus.

Uppe på scenen kommer eleverna att springa ut klassvis med start klockan 13.

– De springer ut på scenen och får två minuter på sig till sin egen musik. Det är i princip 23 klasser som kommer att springa ut, så vi räknar med att det kommer att ta 45 minuter, säger Carl Egeberg.

På Fästningsholmen kommer varje klass ha en plats utmärkt för sina anhöriga att samlas.

– Vi ser gärna att de anhöriga kommer dit till fots. Det finns parkeringar vid Ica Maxi och vid Liljedal. Vi ska försöka få bussar som kan gå mellan Maxi och Fästningsholmen, men det är inte klart än. Det finns några parkeringsplatser att tillgå, men de är mest till för de som har svårt att gå. Det hoppas jag att alla har förståelse för, säger Carl Egeberg.

Efter att studenterna har firat en stund med sina anhöriga får de gå ner till husvagnsparkeringen på Fästningsholmen där flakbilarna kommer att stå och vänta.

– Preliminär tid för flakåkningen är 14.15, säger Carl Egeberg.

Programmet för förmiddagen på Mimers hus är inte helt spikat än. Den ursprungliga tanken var att studenterna skulle umgås klassvis i respektive klassrum innan det var dags för marschen mot Fästningsholmen, men efter önskemål från eleverna att få samlas allihop i Mimershallen kommer de att få göra det.

– Det kommer att bli en samling i Mimershallen. Eleverna önskar lite mingel, där så vi ska försöka få till något bra. Vi ser verkligen fram emot den här dagen, det ska bli riktigt roligt, säger Carl Egeberg.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.