Arkivfoto
Arkivfoto Bild: Jacob Humlén

Upptäckte tjuv i trädgården – misshandlades med käpp

En kvinna jagades och en man misshandlades med en käpp efter att de upptäckt en tjuv i en trädgård i Jordliden natten till onsdag.

ANNONS
|

Vid 02.10-tiden larmades polis till Jordliden i Kungälv.

– Det är en man som upptäckt att det går en tjuv i trädgårdarna där. Målsägaren konfronterar en person och blir då jagad och misshandlad, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Lars Berntsson, förundersökningsledare på polisen i Kungälv, säger att det var en kvinna som upptäckte en okänd person utanför bostaden.

– Hon går ut och ser en man i grannens trädgård. Då höjer mannen en ett käppliknade redskap och börjar jaga henne. Kvinnan ropar på sin sambo som kommer ut och då går den okända mannen till attack och slår honom med två slag i huvudet, säger Lars Berntsson, till Kungälvs-Posten på onsdagsförmiddagen.

ANNONS

En vanlig polispatrull och en hundpatrull kom till platsen och letade i området, men varken den misstänkte gärningsmannen eller spår hittades.

Mannen som misshandlades fick två sår i huvudet, men har enligt uppgift från polisen inte behövt uppsöka sjukhus.

Händelsen är rubricerad som misshandel och olaga hot.

– Jag tror inte att han sa någonting, utan hotet är nog att kvinnan blivit jagad med en käpp, det är ju en hotfull situation, säger Lars Berntsson.

ANNONS