Uppmaningen till O’Learysgästerna: ”Åk hem i halvlek”

Har du planerat att se matchen på O'Learys gäller det att åka hem i halvlek uppmanar Farshad Amiri, som driver baren. Matchen börjar nämligen 21.00 och O'Learys måste stänga 22.30 enligt coronarestriktioner.

ANNONS
|

Det finns inget bättre ställe att kolla fotboll på än på O'Learys sportbar. Såvida det inte är pandemi förstås. Dagens EM-match, Sverige mot Ukraina, börjar 21.00 samtidigt som barerna måste stänga 22.30.

– Vi kommer köra ut folk vid 22.30 tyvärr, säger Farshad Amiri som driver O’Learys i Kongahälla center.

– Många har tänkt att de ska se halva matchen här och sedan åka hem i halvlek för att se resten hemma. Det är nog en god idé, fortsätter han.

Men Farshad Amiri hade inte tänkt ge upp hoppet om att kunna sända hela matchen på O’Learys i första hand.

ANNONS

– Vi jobbade hårt tillsammans med Visita och regeringen för att få till ett undantag den här kvällen för att sända den här viktiga matchen, säger Farshad Amiri.

Sedan hände något som satte käppar i hjulen för den ambitionen.

– Det blev regeringskris så då gick det inte längre att prioritera och diskutera vårt förslag, säger Farshad Amiri.

Fotbollsentusiaster och O’Learysgäster behöver dock inte vänta länge till. Snart kan O’Learys sända hela fotbollsmatcher igen. 1 juli hävs förbudet mot barer om att ha öppet efter 22.30 helt och hållet.

– Det var ett stort glädjebesked för oss. Nu kan vi äntligen erbjuda det vi ville när vi öppnade stället, säger Farshad Amiri.

ANNONS