Nereby ungdomshem i Harestad. Arkivfoto
Nereby ungdomshem i Harestad. Arkivfoto Bild: Linus Olsson

Ungdomsvård för kille som hotade döda och våldta personal

En ung kille som var placerad på ungdomshemmet Nereby har dömts till ungdomsvård sedan han hotat att döda och våldta flera i personalen.

ANNONS

Den unge killen, som vid tillfället var 16 år, var placerad på ungdomshemmet Nereby. 29 april 2020 fick han ett utbrott som mynnade ut i nio åtalspunkter om hot mot tjänsteman och ett par månader senare tillkom en åtalspunkt – om våld mot tjänsteman.

Samma dag hade han fått reda på att han själv skulle få betala för en ny tv, sedan han hade förstört den han hade. När han fick beskedet blev han arg och började fylla flera baljor med vatten och hälla ut i sitt rum. Där efter ska han ha skruvat loss ett metallben till en soffa och använt för att försöka göra sönder rutorna mellan hans rum och ut till korridoren.

ANNONS

LÄS MER:Hotade döda och våldta personal på Nereby

I korridoren befann sig personalen och de övriga ungdomarna på hemmet. Under tiden sjöng han hotelser mot personalen att de skulle dödas och våldtas.

Även hot om sexuellt våld förekom. Han hotade även att han skulle våldta en i personalens minderåriga dotter.

I förhören har personalen sagt att hotelserna, som pågick mellan 13.30 och 20.30 till slut gick under huden på dem.

Den unge killen åtalades även för ett fall av våld mot tjänsteman 23 juni 2020 då han slog en personalen sedan de flyttat tiden för hans promenad.

Killen har erkänt handlingarna och dömdes 17 juni förra året till ungdomsvård. Han är för tillfället placerad på ett annat Sis-hem i en annan del av Sverige.

ANNONS