Unga misshandlades på restaurang i fredags

En man i 50-årsåldern misstänkts för misshandel av två killar inne på en restaurang på Kongahälla center i fredags kväll.

ANNONS

De initiala uppgifterna från polisen var att en förbipasserande såg ett slagsmål på Kongahällagatan och ringde polisen. Uppgifterna då sa också att det var två personer inblandade – en man i 50-årsåldern och en 17-åring.

– Inringaren berättar att någon har blivit misshandlad, det är två som slagits, säger Christer Fuxborg, presstalesperson polisregion Väst, till Kungälvs-Posten på fredagskvällen.

På måndagsförmiddagen berättar Kungälvspolisen att händelsen inträffade inne på restaurang Burger King strax efter klockan 20, efter att ett gäng killar gått in och beställt mat.

– En okänd man går efter killgänget till bordet. Mannen ska ha sagt att de inte skulle ”röra honom” och sedan utdelat två slag som träffar i ansiktet på ena killen, och mannen tar strypgrepp på en den andra och drar av honom jackhuvan, säger Cecilia Bladmyr, förundersökningsledare på polisen i Kungälv.

Vittnen larmade polis som kom till platsen och grep mannen misstänkt för misshandel. På grund av hög berusningsgrad omhändertogs mannen och togs med för tillnyktring.

Mannen är nu misstänkt för två fall av misshandel.

– Det som är anmärkningsvärt är att målsägarna är relativt unga, i 16-årsåldern, och den misstänkta i 50-årsåldern, säger Cecilia Bladmyr.

– Det är oklart vad som föranlett det här. Vi får utreda vidare vad som hänt. Misstänkt uppger i förhör att han ingenting minns.

Alla inblandade, utom en av de unga killarna, är hemmahörande i Kungälv. Ingen av dem är kända av polisen sedan tidigare.

ANNONS