Två bilar i frontalkrock – en äldre kvinna har avlidit

En äldre kvinna har avlidit efter frontalkrocken som inträffade på Karebyvägen strax innan klockan 8 på måndagsmorgonen. Fem personer satt i i de två bilarna och alla fördes till Kungälvs sjukhus.

ANNONS
|

Klockan 07.51 kom larm om en olycka på Karebyvägen mellan Ulvegärde och Munkegärde. Kollisionen skedde i en kurva.

– Det är två bilar som har frontat där. Vi håller på och plockar ut personer. Polis och ambulans är på plats. Vägen är helt avstängd, och det är den i minst en timme, säger Peter Zettersten, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg, till Kungälvs-Posten vid 08.10-tiden.

Räddningstjänsten har fyra enheter från Kungälv och Kodes stationer på plats.

– Det är en person som är förd till sjukhus med ambulans. Det är två personbilar som har krockat, det är det jag vet just nu, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson, vid 08.25-tiden.

ANNONS

Strax därpå meddelar polisen att ytterligare en person förts till sjukhus.

Josefina Brattö, pressansvarig kommunikatör Sjukhusen i väster, meddelade att Kungälvs sjukhus tagit emot fem personer efter olyckan på Karebyvägen.

– Fyra är lindrigt skadade och för en person är läget kritiskt, säger Josefina Brattö.

Vid 12.40-tiden kom nya besked.

– En äldre kvinna har nu bekräftats avliden, skriver Josefina Brattö, i ett mejl till Kungälvs-Posten.

Hon berättar också att en äldre kvinna är måttligt skadad, och en äldre man och kvinna lindrigt skadade. En medelålders kvinna ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Lars Berntsson, förundersökningsledare på Kungälvspolisen, uppger att en anmälan om vårdslöshet i trafik och vållande till annans död har upprättats.

– I den ena bilen satt fyra personer och i den andra var det en person, säger Lars Berntsson.

Vägen var helt avstängd under räddningsarbetet. Enligt Trafikverkets hemsida var prognosen att vägen skulle kunna öppna igen vid 09.30-tiden.

Vid 9-tiden sanerade räddningstjänsten vägbanan. Både räddningstjänst och polis hade lämnat olycksplatsen enligt prognosen och vägen var öppen igen.

Den avlidna kvinnans anhöriga är underrättade.

ANNONS