Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild
Arkivbild

Tvärnitade framför buss – slog chauffören i ansiktet

En busschaufför utsattes för våld sedan en uppretad bilist tvingat bussen att stanna på Kongahällagatan på måndagskvällen.

Vid 18.15-tiden körde en buss ut från hållplats Kongahällagatan och i riktning mot Västra parken, och var i höjd med rödljusen vid Uddevallavägen/Trollhättevägen när en bil plötsligt körde in framför bussen.

En busschaufför blev misshandlad av en bilist. Polis mötte upp vid på bussbolagets uppställningsplats i Kungälv. Arkivbild Bild: Tobias Holmgren
En busschaufför blev misshandlad av en bilist. Polis mötte upp vid på bussbolagets uppställningsplats i Kungälv. Arkivbild Bild: Tobias Holmgren

– Busschauffören iakttar en bil som kör våldsamt och svänger in framför bussen. En man går ur bilen och fram och knackar på sidofönstret, när chauffören öppnar utdelar han ett slag på okänt sätt mot hennes haka, säger Lars Berntsson, förundersökningsledare på polisen i Kungälv.

Chauffören, en kvinna i 55-årsåldern, fick smärtor i nacken och huvudvärk av slaget.

Vad låg bakom händelsen?

– Det är 50 där på den sträckan och då har bussen företräde, och rätt att köra ut. Men en bil kommer bakom och börjar tuta som en galning, och sedan blir bussen omkörd, en person hoppar ut och slår henne.

Polisen har inga uppgifter om mannen sagt något till chauffören i samband med slaget.

– Hon trycker på överfallslarmet och mannen går till sin bil och åker iväg. Vi har inget registreringsnummer tyvärr. Vi hoppas att det är filmat, men det är tveksamt eftersom han aldrig var inne i bussen, men det bör finnas vittnen, säger Lars Berntsson.

Busschauffören blev chockad och avbröt sitt arbetspass, men har inte behövt uppsöka sjukhus. Polis mötte upp kvinnan vid på bussbolagets uppställningsplats i Kungälv.

Händelsen är anmäld som våld mot tjänsteman.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.