Arkivfoto
Arkivfoto Bild: Kajsa Lind

Två gånger bröt mannen mot tillträdesförbudet – döms igen

En man har sedan 7 maj 2021 tillträdesförbud till en matbutik i centrala Kungälv, men han har haft svårt att hålla sig ifrån butiken. Nu döms mannen för två överträdelser av förbundet som skett i höst.

ANNONS
|

Kungälvs-Posten har i flera omgångar skrivit om den man i 55-årsåldern som var först i Kungälv med att få tillträdesförbud till Ica Maxi.

Nu har mannen dömts för att vid ytterligare två tillfällen trotsat förbudet. 20 september och 5 oktober ska han, trots att förbudet fortfarande gällde, gått in i aktuell butik.

Tillträdesförbudet utfärdades av åklagare den 7 maj 2021 och gällde till 7 november, men strax innan förbudet gått ut gick han in i byggnaden och vistades i den så kallade förbutiken, där det går att panta burkar eller fika på kaféet.

LÄS MER:Man nekas tillträde till butik – första förbudet i Kungälv

Mannen har vid de här tillfällena uppgett att han befunnit sig i förbutiken, och vid något tillfälle för att panta burkar men menat att han inte var inne i matbutiken och ”stal eller liknande”.

ANNONS

LÄS MER:Man bröt mot tillträdesförbudet – gick in i butiken

LÄS MER:”Notorisk snattare” döms till fängelse i sex månader

Tingsrätten säger i domen att det är oklart om det varit uppenbart för mannen att hela utrymmet inomhus i byggnaden som inrymmer butiken är det som gäller i tillträdesförbudet.

Men enligt tingsrätten gäller förbudet i hela området då förbutiken är så direkt ansluten till själva butiken. Mannen har även tillträdesförbud till en annan matbutik i Kungälv.

Mannen döms till 70 dagsböter om 50 kronor, 3 500 kronor.

ANNONS