TUM satsar på bowling och gokart i jul

Trygga ungdomsmiljöer fortsätter sitt arbete för barn och unga i Kungälv. Under julhelgen satsar de extra mycket på favoritaktiviteterna bowling och gokart.
– Vi har märkt att det är jättepopulärt, säger Thomas Hermansson, enhetschef för TUM.

ANNONS

Under julhelgen hålls som vanligt flera fritidsgårdar öppna för barn och unga i Kungälvs kommun. Ytterby fritidsgård, Kode fritidsgård och Kultlab i Mimers Kulturhus kommer turas om att hålla öppet under hela julhelgen och en bit in på januari. På julafton kommer även Nordmarkens fritidsgård hållas öppen.

Därutöver satsar Trygga ungdomsmiljöer extra mycket på aktiviteter under julhelgen.

– Vi har märkt när vi gjort våra lovaktiviteter att det är jättepopulärt med bowling och gokart. Så det här jullovet kommer vi satsa extra mycket på det. Det var många som fick nej för det på höstlovet, därför att det inte fanns tillräckligt med platser och då vill vi kunna erbjuda detta till många fler nu, säger Thomas Hermansson.

Fältarbetare ute

Två tillfällen av gokart kommer arrangeras: den 3 och 5 januari, för unga mellan 13 och 18 år, och ett tillfälle med bowling den 4 januari, för samma åldersspann. Sista anmälningsdagen var den 19 december.

Fältarbetare kommer också jobba flitigt under julhelgen; varje kväll från den 25 december till den 9 januari, med några få undantag.

– De jobbar relationsskapande och trygghetsskapande runtom i hela Kungälv, säger Thomas Hermansson.

ANNONS