Tullverket ska genomföra kontroller vid ett 100-tal småbåtshamnar längs Sveriges kust under sommaren.
Tullverket ska genomföra kontroller vid ett 100-tal småbåtshamnar längs Sveriges kust under sommaren. Bild: Mikaela Nordin

Tullen letar smuggelgods i småbåtshamnar

Tullverket satsar hårt på att komma åt smugglingen med båtar i sommar. Nu ska myndigheten göra kontroller vid ett 100-tal småbåtshamnar. "Vi vet att det smugglas i fritidsbåtar och vi bedömer att mörkertalet är stort”, säger Oscar Lindvall på Tullverket i ett pressmeddelande.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Under sommarmånaderna kommer Tullverket satsa extra för att komma åt smugglingen i småbåtshamnar.

Totalt ska ett 100-tal hamnar längs den svenska kusten att besökas, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. Samtidigt uppmanar de allmänheten till att vara uppmärksamma.

Ber om hjälp

”Det finns väldigt många småbåtshamnar och det är svårt för oss att ha koll på alla. Därför behöver vi allmänhetens ögon och öron”, säger Oscar Lindvall på Tullverket i pressmeddelandet.

Syftet med kontrollerna är både att komma åt problemen med smugglingen, men också att informera båtägare och hamnansvariga om vad man ska vara uppmärksam på.

Var uppmärksam på små snabba båtar

"Man ska vara extra uppmärksam på små snabbgående båtar som går till sjöss på konstiga tider eller vid dåligt väder och båtar som färdas nattetid med släckta lanternor", säger Oscar Lindvall.

Så tipsar du Tullverket

Ingrip aldrig själv som privatperson, uppmanar Tullverket. I stället kan du tipsa till 90 114 om du ser misstänkt smuggling. Det går även att mejla till www.tullverket.se/90114 och det går bra att lämna tips anonymt.

Källa: Tullverket.

LÄS MER:Enighet om att Kexstaden ska ha en strandpromenad

LÄS MER:Oxelträden i Paradisparken ska ersättas med andra träd

LÄS MER:Larm om huggormar på lekplats på Marstrand

ANNONS