Trots restriktioner – nyårsfyrverkeriet blir av

Det årliga och traditionella nyårsfyrverkeriet vid Bohus fästning blir av.
–Ja, om inte vädret ställer till det, säger Jan Erik Axelsson, en arrangörerna.

ANNONS

På tisdagen gick regering och Folkhälsomyndigheten ut med nya restriktioner kring hur vi får träffas från och med 23 december. Men det var aldrig någon fara att fyrverkerierna skulle få ställas in då de nya restriktionerna inte gäller utomhusarrangemang.

– Vi har tillstånd från polisen och sedan är det ju allas ansvar att placera sig på rätt ställe och det är ju stort och det finns många ställen i Kungälv där man kan stå, säger han, med tanke på att hålla avstånd till varandra, säger Jan-Erik Axelsson.

Ett stort fyrverkeri i stan

Efter att ha startat 2019 börjar nyårsfyrverkerierna vid Bohus fästning bli en tradition som Kungälvsborna uppskattar. Årets fyrverkeri är det enda stora som genomförs i Kungälv och Kungälvsborna har fått vara med och sponsra det för att ”undvika att alla köper egna och smäller av lite då och då”.

ANNONS

– Vår vision är att genomföra fyrverkeriet under en kort tid och på så sätt ta hänsyn till dem som inte vill ha det, eller som har husdjur, och att man ändå under en kort tid kan få sitt lystmäte.

Det enda som skulle kunna ställa till det på nyårsafton vore om det blev en rejäl och låg dimma på eftermiddagen. Men att ställa in sitter långt inne.

– Det skulle vara om det inte går att se något, då är det inte mycket nytta, säger Jan-Erik Axelsson, och nämner dimman som drog in över Kungälv i fredags.

Fyrverkerierna startar 16.30 på nyårsafton.

ANNONS